CFR / Spectacol de rămas bun, cu dedicaţie de la Miriuţă

Gregory Tade (foto, la minge), atacantul reinventat de Vasile Miriuță, a marcat cel mai frumos gol al meciului cu CSMS Iași, ultimul al tehnicianului la CFR / Foto: Dan Bodea

Pentru ultimul său meci pe banca CFR-ului, Vasile Miriuţă a pregătit jocul cu CSMS Iaşi pentru a-şi adăuga în clasament alte trei puncte. Aşa cum au făcut-o şi în ultimele partide, fotbaliştii feroviari au jucat şi de această dată pentru antrenorul lor şi i-au oferit acestuia un final frumos de aventură la Cluj. Obişnuiţi să joace în faţa unor tribune dezolante, fotbaliştii din Gruia au avut parte, duminică seara, de o asistenţă mult mai numeroasă decât în mod obişnuit.

Vişinii s-au impus cu scorul de 4-0 graţie golurilor marcate de ”ratangiul de serviciu”, Mirko Ivanovski, o dublă, Gregory Tade şi Jazvic în actul secund. În minutul 6 al meciului Jazvic a pătruns în banda stângă, a centrat perfect în mijlocul careului de unde macedoneanul Ivanovski a reluat imparabil în poarta lui Caparco. După doar câteva zeci de secunde cei doi fotbaişti au inversat rolurile, dar Jazvic nu a avut precizia coechipierului său şi tabela de marcaj a rămas nemodificată.

În minutul 36 Ivanovski a mai trimis odată mingea spre poarta moldovenilor însă, a fost reţinută fără probleme de Caparco. A fost o primă repriză în care gazdele au evoluat economicos, punând totuşi presiune pe echipa oaspete. Imediat după pauză Vasile Miriuţă la aruncat în luptă şi pe Gregory Tade, francezul intrând pe teren în locul lui Florin Costea. Startul actului secund i-a avut pe moldoveni în prim plan, fotbaliştii lui Nicolo Napoli punând stăpânire pe joc încă de la prima atingere de balon.

Eforturile lor au fost sterile în faţa unei defensive foarte bine organizate a clujenilor. La adăpostul avantajului minim din prima repriză CFR-iştii nu au mai forţat, preferând să le dea spaţii oaspeţilor pentru a pleca apoi pe contraatacuri, care însă, nu au schimbat configuraţia tabelei până în minutul 67 când Tade a dublat avantajul echipei sale. Pentru ca regretele să fie şi mai mari în Gruia, Ivanovski a dus scorul la 3-0, în minutul 79, iar un minut mai târziu să puncteze şi Jazvic, acesta din urmă stabilind şi scorul final.

“Sunt mândru căî am antrenat aceşti băieţi care iată că încă o dată au demosntrat că sunt profesionişti. Unii dintre ei ştiau că acesta este ultimul meci pentru mine, alături de ei, alţii au aflat abia astăzi, dar au jucat ca o echipă şi şi-au făcut şi de această dată meseria, aşa cum trebuie să şi-o facă. Mă bucur că i-am antrenat şi le mulţumesc că m-au înţeles. Împreună am obţinut rezultate extraordinare, suntem pe locul 2 în clasament, dar drumurile noastre se despart în această seară. Am să le dau băieţilor o bere şi apoi fiecare pe drumul lui. Unii dintre ei poate mă vor urma în Ungaria, ceilalţi…”, a declarat Miriuţă, la finalul partidei cu CSMS Iaşi.

Vasile Miriuţă a semnat zilele trecute un contract valabil pentru doi ani şi jumătate cu fosta campioana a Ungariei, ETO Gyor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu