CFR / Revanşa lui Cristescu

Marian Cristescu (foto, în alb, la minge) a marcat golurile victoriei echipei sale, Concordia Chiajna în meciul contra CFR-ului, scor 2-1 / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a evoluat la Chiajna în ultimul meci al etapei a 8-a, şi a făcut-o într-o manieră entuziasmantă, dar s-a văzut învinsă la capătul celor 90 de minute de joc, scor 1-2. Ardelenii puteau deschide scorul încă din minutul dar şutul lui Lopes a fost respins de Matache, cu un reflex de portar. Câteva zeci de secunde mai târziu acelaşi Lopes a trimis mingea spre poarta adversă, dar balonul s-a scurs milimetric pe lângă poartă. Asaltul Clujului a continuat la poarta ilfovenilor, şi Andrei Mureşan a tras tare, dar în bară.

Dacă CFR-iştii concretizau cele trei ocazii, meciul se putea termina aşa cum şi-au propus Francisc Dican şi băieţii lui, dar gazdele au trecut peste valul de entuziasm al oaspeţilor şi au echilibrat partida. Marian Cristescu a dat prima replică în minutul 11, dar mingea lovită cu capul a trecut peste poarta lui Marca. Tot Cristescu avea să deschidă scorul cu o super execuţie în minutul 19.

Balonul şutat elegant a lovit bara transversală şi a intrat în poartă. Pe fondul dominării Concordiei, clujenii au avut încă o oportunitate de a înscrie, dar şutul slab al lui Larie s-a dus peste poarta lui Matache. La pauză Dican a schimbat inspirat şi echipa lui a revenit în atac. O gafă în defensiva gazdelor putea să fie transformată în gol de Voliculeţ. În minutul 74 Beleck egala, înscriind astfel, primul său gol în tricoul CFR-ului.

A urmat eliminarea lui Tînc, după al doilea cartonaş galben şi, în inferioritate numerică, ardelenii şi-au pierdut echilibrul. În minutul 82 arbitrul dictează lovitură de pedeapsă, dar Cristescu este anticipat de Marc şi scorul rămânea 1-1. Golul victoriei ilfovenilor a venit în minutul 88. Rămas în poziție regulamentară, Pena trimite în careu pentru Răducanu, acesta nu reușește să ajungă la minge, însă deviază pentru Marian Cristescu și acesta înscrie pentru 2-1.

Mijlocaşul Concordiei şi-a luat astfel, o mică revanşă după ce în 2012, pe vremea când evolua la Universitatea Cluj, a marcat tot de două ori în poarta CFR-ului, atunci însă, vişinii s-au impus la final cu scorul de 3-2 şi aveau să câştige şi campionatul. După această partidă CFR Cluj se situează pe poziţia a 9-a a clasamentului, cu 6 puncte, dar ardelenii aşteaptă să-şi recupereze la TAS cele 6 puncte cu care a fost penalizată la începutul acestui campionat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu