CFR / Pentru un pumn de bani CFR ia drumul ligii secunde

Părăsiţi de suporteri şi de sprijinul financiar al patronului Paszkany, jucătorii CFR-ului se îndreaptă cu paşi mari spre Liga a II-a / FOTO: Dan Bodea

101.219 mii de euro trebuie să achite oficialii clubului CFR Cluj în zilele următoare pentru ca echipa să nu fie depunctată, după ce Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis în urmă cu o lună de zile că finanţatorul Paszkany Arpad trebuie achite suma amintită, reprezentând restanţe contractuale către Eduard Stăncioiu, respectiv Nicolas Godemeche.

Sătui să mai fie duşi cu vorba cei doi fotbalişti au depus memorii la FRF pentru a-şi recupera salariile neachitate. Pe lângă aceştia clubul din Gruia mai are datorii însemnate către Pantelis Kapetanos, Mikael Dorsin şi alţi foşti jucători. Imediat după înfrângerea cu “U” Cluj, scor 1-2 pe teren propriu, mai mulţi jucători din lotul lui Vasile Miriuţă spuneau că sunt neplătiţi de cinci luni şi că obiectivul echipei este acum salvarea de la retrogradare, în condiţiile în care în acest moment diferenţa dintre CFR, ocupanta locului 10, şi Săgeata Năvodari, locul 15 (primul de sub linia care demarchează echipele ce vor lua drumul diviziei secunde), sunt doar 7 puncte, iar feroviarii au uitat cum e să mai câştigi un meci tocmai din 15 decembrie anul trecut.

“Peste tot sunt probleme cu banii, acum important este că se fac eforturi pentru a se mai achita din restanţele pe care le avem. Este un moment dificil dar eu cred că se vor găsi soluţii pentru a se evita depunctarea echipei”, a spus fundaşul grupării din Gruia, Ionuţ Rada.

În cazul în care UEFA va respinge cererea cluburilor din Liga I, care au solicitat eliminarea condiţiilor de licenţiere, cea mai importantă fiind cea referitoare la datoriile financiare către stat şi angajaţi, atunci oficialii CFR-ului sunt pregătiţi să depună dosarul de intrare a clubului în insolvenţă şi ulterior înscrierea echipei în Liga a II-a.

Distribuie:

Postaţi un comentariu