CFR / La un pas de desfiinţare, CFR primeşte încă o lovitură

După 7 ani petrecuţi la CFR Cluj, Răzvan Zamfir (foto, în dreapta) este aproape de a fi oficializat ca director sportiv al echipei AS Bari din Italia / Foto: Dan Bodea

Înglodată în datorii, cu jucători şi foşti antrenori care îşi caută dreptatea prin tribunale şi comisii ale LPF şi FRF, CFR Cluj este din nou în centrul atenţiei. Directorul soprtiv Răzvan Zamfir a recunoscut că este la rândul său foarte aproape de o despărţire de trupa din Gruia.

Oficialul ardelenilor este foarte aproape de o înţelegere cu AS Bari, grupare care evoluează în liga secundă a Italiei (Serie B). Zamfir a fost cooptat în staful administrativ al CFR-ului în vara anului 2007 şi a participat activ la toate triumfurile echipei din Gruia.

Deşi s-a umplut de glorie la clubul feroviar în „era Paszkany”, în care şi-a trecut în CV 3 titluri de campion al României, 3 cupe şi două Supercupe, oficialul nu-şi poate ascunde trecutul. Până să ajungă în Gruia, Răzvan Zamfir era agent de jucători, sau mai pe înţelesul tuturor impresar însă, activitatea lui în fotbal este mult mai veche.

Tatăl său, Ion Zamfir, a fost la un moment dat preşedinte la CS Chimia Râmnicu Vâlcea,   fostul club al fostului şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Ion Zamfir este cunoscut în fotbalul intern ca „omul protocol” al fostului club al lui Nicolae Ceauşescu, FC Scorniceşti.

După revoluţie familia Zamfir derula afaceri cu fier vechi în China, iar Razvan, fost fotbalist la nivel de juniori, şi-a luat licenţa de impresar şi chiar i-a reprezentat, printre alţii pe Adrian Ilie şi Bogdan Mara, ulterior fiind asociat cu fostul campion al Spaniei cu Valencia (Adrian Ilie).

Prieten bun şi partener de afaceri cu Claudio Zambon, fost patron la Poli Timişoara, Răzvan Zamfir şi tatăl lui l-au ajutat pe italian să realizeze fuziunea dintre gruparea bănăţeană şi formaţia CS Drăgăşani, club patronat de familia Zamfir, iar ulterior Răzvan a ajuns chiar presedintele Politehnicii din Timişoara.

Până să ajungă la CFR, Răzvan Zamfir a fost acuzat de mai mulţi oameni de fotbal, între aceştia Adrian Porumboiu şi Gigi Becali, că ar fi încercat să le ofere „anumite avantaje” însă, a fost refuzat. În 2007 a ajuns la CFR Cluj şi a devenit rapid mâna dreaptă a preşedintelui Iuliu Mureşan.

De numele lui Răzvan Zamfir se leagă cea mai mare „lovitură” pe piaţa tranferurilor, prin achiziţia a cinci fotbalişti ivorien, între care şi Lacina Traore, vândut în Rusia pentru aproximativ 4 milioane de euro. Pentru cei 5 fotbalişti africani clubul ardelean a plătit doar 50.000 de euro.

Plecarea lui Răzvan Zamfir poate fi un nou semn că la CFR Cluj nu mai există soluţii de salvare a clubului.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu