CFR / Încă un eşec pentru CFR

Gregory Tade a avut două bune ocazii de a înscrie în poarta Petrolului, dar a ratat de puțin ținta și CFR a pierdut încă un meci în Liga 1 / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a pierdut, duminică seară, cu scorul de 0-1 meciul disputat pe teren propriu în compania Petrolului Ploieşti, în cadrul etapei a XXIII-a a Ligii 1. Ardelenii rămân, astfel, fără victorie în 2015, iar antrenorul Eugen Trică şi-a încălcat promisiunea făcută public, înaintea confruntării cu „Lupii” prahoveni.

„Vă dau în scris că nu mai pierdem niciun meci în acest campionat”, spunea Trică înaintea acestei partide. Provocat de un jurnalist să semneze această declaraţie, Trică a refuzat ulterior. Ambele formaţii traversează perioade dificile, şi ambele cluburi sunt în insolvenţă, doar situaţia din clasament este diametral opusă.

Clujenii sunt „Lanterna roşie”, în vreme ce echipa vizitatoare se luptă cum necum pentru un loc pe podiumul campionatului. Meciul a început cu o luptă încrâncenată la mujlocul terenului şi Teixeira, cel mai bun om al ploieştenilor, s-a văzut avertizat încă diin minutul 5.

În minutul 14 acelaşi Teixeira l-a faultat dur pe Deac şi putea primi al doilea avertisment, dar arbitrul nu a judecat corect faza şi portughezul a rămas în teren, spre deosebire de căpitanul CFR-ului care a trebuit să părăsească terenul în lacrimi, din cauza accodentării.

Petrucci a încercat un prim şut din afara careului. Mingea a avut o traiectorie foarte bună, dar nu a avut şi forţa necesară pentru a-l învinge pe Pecanha. Chantuira şi-a încercat şi el şansă, fără succes pe tabelă. Minutul 36 au ieşit din nou în prim plan Teixeira, pentru henţ, şi arbitrul Radu Petrescu care a refuzat încă o dată să arate al doilea galben pentru portughez.

În ultimele momente de joc ale primei reprize Astafei a fost faultat clar în careu de Mincă, iar penaltiul a fost transformat cu precizie, culmea, tocmai de Teixeira. După reluare Filip a avut şansa de a dubla avanatajul oaspeţilor, dar mingea atrecut puţin pe lângă poartă. Apoi Dore a marcat pentru CFR, dar atacantul ardelenilor era în poziţie afară din joc.

Tade a apărut şi el periculos în careul prahovenilor. Mai întâi a trimis cu capul puţin pe lângă poartă, în minutul 65, pentru ca 3 minute ma târziu să fie blocat de Pecanha. Ultimele 20 de minute au decurs în acelaşi ritm din prima repriză cu faze întrerupte la mijlocul terenului, şi fără vreo ocazie de consemnat. Meciul s-a terminat cu succesul Petrolului care se menţine în cursa pentru un loc pe podiumul Ligii 1 la sfârşitul campionatului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu