CFR / CFR Cluj și-a asigurat medaliile de bronz

Davide Petrucci a deschis scorul partidei CFR - Rapid şi a netezit drumul giuleştenilor spre liga secundă, după înfrângerea de la Cluj, scor 1-2 / Foto: Dan Bodea

Duelul echipelor feroviare din Liga 1, CFR Cluj și Rapid, s-a disputat, sâmbătă seara, pe arena Dr Constantin Rădulescu din Gruia și s-a terminat cu victoria ardelenilor, scor 2-1, deși gazdele au evoluat o oră în inferioritate numerică. Succesul gazdelor a lămurit două aspecte importante ale actualei ediții a campionatului. CFR-ul și-a asigurat locul 3 al clasamentului și implicit suma de 2, 7 milioane de euro din drepturile TV ale sezonului viitor, iar Rapidul a retrogradat în liga secundă, după un an de zbucium în primul eșalon.

Conștienți că decizia de la TAS, de a returna cele 24 de puncte CFR-ului, a schimbat total configurația clasamentului și aproape i-a trimis în liga a II-a, rapidiștii au început tare meciul de la Cluj, iar Daniel Niculae a fost în prim-plan, în minutele 7 și 11, însă, de fiecare dată Mincă a fost la post. În minutele 24 și 25 a fost rândul căpitanului Deac să încerce să dea lovitura de grație giuleștenilor, dar tabela a rămas nemodificată.

Pe fondul unui joc deschis de ambele părți au apărut și tensiunile, iar în minutul 29 Deac a fost eliminat pentru lovirea unui adversar. Jucătorii celor două echipe au fost chiar la un pas de o bătaie generală, dar arbitrul Alexandru Tudor a ținut situația sub control. Rui Miguel a avut ultimele două ocazii ale primei reprize dar la cabine s-a intrat la scorul de 0-0.

La reluare contraatacul foarte bun al gazdelor l-a adus pe Jakolis în poziţie de finalizare dar şutul lui din marginea careului a trecut pe lângă poarta lui Buchta. Primul gol al meciului a venit în minutul 60, când Petrucci a şutat superb din afara careului şi l-a învins pe Buchta. Un sfert de oră mai târziu Sapina l-a faultat în careu pe Larie şi Tade şi-a trecut în cont reuşita cu numărul 18 din acest campionat (2-0 pentru CFR).

Ultimul gol al meciului a fost marcat de giuleşteni prin Daniel Niculae, care a înscris în minutul 89, după ce Mincă a respins în faţă un şut al lui Edu Oriol. S-a terminat 2-1 și Rapidul se duce în liga secundă la braț cu Universitatea Cluj, Oțelul Galați și Ceahlăul Piatra Neamț.

Distribuie:

Postaţi un comentariu