CFR a încălcat fair-play-ul financiar și a primit interdicție la transferuri

Foto: Dan Bodea

Comisia de apel a Federației Române de Fotbal (FRF) a dat publicității sancțiunile dictate împotriva cluburilor CFR Cluj, respectiv Astra Giurgiu. Astfel, campioana Ligii 1 a primit interdicție la transferuri, în vreme ce Astra a fost depunctată (-3 puncte), fapt ce le oferă feroviarilor șansa de a încheia anul pe locul 1 în clasament, indiferent de rezultatul meciului cu FC Voluntari, ultimul din acest an pentru CFR.

Vineri, 20 decembrie, Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat apelurile formulate de cluburile Asociația Fotbal Club Astra și Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârilor Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond – de sancționare a celor două cluburi pentru încălcarea cerințelor de monitorizare financiară, în timpul sezonului competițional 2019-2020, pentru care le-a fost acordată licența de participare la campionatul național Liga 1.

Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinței, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate.

Președintele clubului feroviar a declarat că se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). „Vom face apel la TAS și vom câștiga 100%. Vom cere în primă fază suspendarea de urgență a deciziei FRF. Noi am fost deja sancționați de UEFA pentru fair-play-ul financiar, am fost amendați cu 200.000 de euro și nu puteam să punem pe lista UEFA decât 21 de jucători, în loc de 23.

Nu poate FRF să vină acum să ne dea o altă sancțiune. Nu putem fi sancționați de două ori pentru același motiv! Asta este situația în România. Nu poți să faci un împrumut mai mare de 10 milioane de lei și să aduci un aport de capital mai mare de 15 milioane. Cum să faci performanță în Europa cu banii ăștia, mai ales că noi venim din insolvență?!”, a declarat Marian Copilu, pentru gsp.ro.

Deciziile Comisiei de apel sunt definitive și executorii. Deciziile pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile. TAS va pronunța soluția până la data de 14 februarie 2020, conform Convenției Arbitrale încheiate între FRF și cluburile licențiate de Liga 1, decizia TAS fiind irevocabilă. Încălcarea fair-play-ului financiar înseamnă investiții care depășesc încasările unui club cu câteva zeci de milioane de euro. Regula a intrat în vigoare din 2011 și de atunci sute de cluburi au fost sancționate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu