Carlo Erdei, pe urmele “Ganezului” la Wolverhamton Wanderer

Decarul naţionalei U18 a semnat cu Wolverhamton Wanderer

Sătmăreanul de doar 17 ani, Carlo Erdei, a semnat cu echipa britanică Wolverhamton Wanderers, grupare la care a jucat şi actualul antrenor al “ şepcilor roşii” Ionel Ganea. Internaţionalul român U18 a parafat contractul săptămâna trecută după ce  a fost în probe două luni, timp în care a reuşit să-i convingă pe britanici.  În luna iunie a jucat cu echipa din Insulă trei amicale, printre care un meci împotriva unei echipe româneşti, Oţelul Galaţi.

 

Este decarul naţionalei U18

Fotbalul îi curge prin vene tânărului fotbalist dacă ne gândim că şi tatăl său, Tavi Erdei, a jucat la nivel înalt fiind component al echipelor Olimpia şi Someşul Satu Mare. A început fotbalul la şase ani sub îndrumarea şlefuitorilor de talente Dacian Nastai şi Paul Mihai iar în ultimii cinci ani a fost pregătit la Il Calcio de către profesorul Mihai Sabău. Însă cele mai importante persoane care i-au stat alături au fost părinţii, cei care l-au sprijinit în toate demersurile lui. “ Tata a fost de fapt cel care m-a învăţat cum să lovesc corect mingea iar mama a fost cea care a stat alături de mine la toate meciurile fiind cel mai exigent dar şi cel mai aprig susţinător al meu” ne declară talentatul fotbalist. Carlo este internaţional U18 şi ne-a declarat că poartă cu mare mândrie dar şi responsabilitate  numărul “10” pe tricou “ Este un număr pe care doar marii fotbalişti îl poartă aşa că este o mare onoare dar şi responsabilitate pentru mine” ne declară Carlo. Sătmăreanul a evoluat şi în loturile U16 şi U17 ale României iar pentru Naţionala U18 are până acum trei reuşite.

Marea dilemă a tânărului fotbalist este acea că echipe importante din Liga1, precum Dinamo Bucureşti sau Viitorul Constanţa, şi chiar Celtic Glasgow s-au interest de el în schimb nu a primit nici o ofertă de la clubul fanion al judeţului, Olimpia Satu Mare.

“ Este şi pentru mine o mare necunoscută faptul că cei de la Olimpia nu s-au interesat nici măcar cu un telefon despre Carlo, asta în condiţiile în care politica clubului sătmărean este acea de a promova tinerele talente autohtone. Poate că n-are valoare pentru Liga a II-a din România” ne-a declaratpuţin afectat tatăl fotbalistului.

Carlo,   fericit că a semnat cu echipa din Anglia / Sursa foto: fanatik.ro

Carlo, fericit că a semnat cu echipa din Anglia / Sursa foto: fanatik.ro

 

Pe urmele lui Ionel Ganea

Săptămâna trecută a fost una dintre cele mai fericite zile din viaţa lui Carlo, după ce a reuşit să se parafeze contractul cu una din echipele de legendă din Anglia, Wolverhamton Wanderer. Înfiinţată în 1877, echipa regiunii West Midlans are în vitrină  un titlu de campioană al Angliei, câştigat în 1958, însă în 2011 echipa a retrogradat în Liga secundă iar acum se zbate în Ligue One, adică a treia divizie a Angliei.

Fostul internaţional român Ionel Ganea, a fost singurul român care a mai trecut pe la gruparea „lupilor”. Ganezul” a jucat două sezoane la Wolves, pentru care a bifat 34 de meciuri şi 7 goluri între 2004 şi 2006.

Pentru început Carlo va juca la echipa a doua pentru care a semnat pentru un an cu drept de prelungire pentru încă unul.

“Este o onoare pentru mine să fiu la Wolves. Luna iunie a fost excelentă pentru mine, m-am antrenat alături de cei mai buni oameni de aici. M-am simţit foarte bine pînă acum, toţi colegii au fost aproape de mine, la fel şi cei din staff. Ştiu că a mai jucat aici şi Ionel Ganea şi sper să am mai mult succes decît a avut el”, a spus Erdei după oficializarea transferului.

Chiar dacă echipa se zbate în anonimatul Ligii a III-a din Anglia oficialii echipei au planuri mari pentru viitor, în care Carlo ar putea să fie o piesă esenţială.

“ Din câte ştiu oficialii îşi doresc o cât mai grabnică revenire în Premier League. Se pune accent mare pe tinerii proveniţi de la cele 35 de echipe ale Academiei, considerată una dintre cele mai importante pepiniere de fotbalişti din Anglia.” ne-a declarat fotbalistul.

 

A solicitat cetăţenia maghiară pentru a obţine mai uşor permis de muncă

 

Trebuie menţionat că sătmăreanul nu este la prima experienţă cu o echipă din Albion, el fiind foarte aproape de a semna cu Aston Villa, cu care s-a afalt în probe,   însă din cauza tergiversării documentelor şi a cărţii verzi dar şi a unei accidentări, transferul a căzut.

Din această cauză pentru ca fiul lor să ajungă să joace în Anglia, părinţii au fost nevoiţi să îşi schimbe cetăţenia. Cei doi au aplicat pentru cetăţenia maghiară, pentru ca fiul lor să obţină mai repede şi mai uşor permisul de muncă în Marea Britanie.Acesta nu este un caz singular, ceva asemănător fiind întâlnit şi la Eric Bikfalvi decis să devină cetăţean maghiar, lucru care i-ar facilita evoluţia în echipa națională a ţării vecine, aceasta după ce a fost ignorant de selecţionerul Piţurcă.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu