Căprioriu este speranța României pentru aur la Rio

Corina Căprioriu (foto, în albastru) va concura la Campionatele Mondiale de Judo de la Rio, la categoria 57 de kilograme/ FOTO: Dan Bodea

Delegația României pleacă, joi, spre Rio (Brazilia) unde, în perioada 26 august – 1 septembrie, se vor desfășura Campionatele Mondiale individuale de judo, atât la feminin, cât și la masculin. Judoka legitimată la Universitatea Cluj, Corina Căprioriu, este cotată ca favorită în limitele categoriei 57 de kilograme și ar putea aduce primul titlu mondial din istoria judo-ului românesc.

 

”Podiumul nu este o opțiune, ci o obligație”
Vicecampioană Olimpică la Londra, Corina Căprioriu, reprezintă unul dintre atuurile echipei României la ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de Judo. Dealtfel, alături de Andreea Chițu de la Steaua, clujeanca este văzută și de specialiști ca fiind favorită la categoria 57 de kilorgrame. Dacă va triumfa, Căprioriu va fi primul sportiv din România care cucerește aurul mondial la judo. Nici cea mai titrată judoka din țara noastră, Alina Dumitru nu a reușit să-și treacă în palmares medalia de aur, deși a participat la mai multe ediții de campionat mondial. ”Eu sper din tot sufletul să reușesc să obțin medalia de aur. Nu neapărat pentru că aș fi prima care aș obține această performanță, ci pentru că oricine ajunge la un anumit nivel de pregătire, experiență și valoare, pentru asta luptă, să fie mereu în frunte. M-am antrenat bine și trebuie să recunosc că gândul meu este de a obține o medalie cât mai valoroasă, dacă va fi să fie cea de aur, cu atât mai bine. Însă, contează foarte mult și forma pe care o prinzi în ziua competiției, poate chiar mai mult decât pregătirea pe care ai făcut-o, iar eu sper că voi prinde o zi bună”, a declarat Corina Căprioriu.

 

La ultima ediție a Campionatelor Mondiale de judo, Căprioriu a obținut medalia de bronz, iar argintul de la Olimpiada de la Londra o obligă la un rezultat cel puțin la fel de bun. Știe însă, că pentru adversarele ei este un etalon și că nu-i va fi ușor. ”Nu va fi deloc ușor, ba pot spune că îmi va fi chiar mai greu, pentru că marea majoritate a adversarelor îmi cunosc performanțele și se pregătesc pentru mine. Cred că deja îmi cunosc toate procedele, dar mie îmi place atunci când e dificil și întotdeauna am știut să mă descurc în situațiile grele”, a adăugat Corina.

 

Concurează accidentată
Corina Căprioriu pleacă la Rio extrem de motivată dar, va trebui să-și învingă nu doar adversarele de pe tatami, ci și propriile limite. Clujeanca este accidentată însă, antrenorul său, Florin Bercean, coordonatorul Centrului Olimpic de Judo de la Cluj, este optimist și o dă exemplu pe fosta mare judoka Alina Dumitru, care a concurat de asemenea accidentată la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de la Londra, unde a obținut medalia de argint, la fel ca și Căprioriu. ”În judo sunt foarte rare momentele în care ești 100% sănătos și fără nicio problemă fizică. Este o disciplină în care accidentările se produc extrem de ușor. Corina este ușor accidentată, dar am mare încredere în experiența ei și mai ales în dorința ei de a obține o medalie la aceste Campionate Mondiale”, a declarant Florin Bercean.

 

Alături de Căprioriu și Bercean, acesta în calitate de official, din delegația României mai fac parte Andreea Chițu (Steaua București), Andreea Cătună (Voința Sibiu), Carmen Bogdan (la 48 de kilograme), Monica Ungureanu (48 de kilograme) și Loredana Ohâi (57 de kilograme), acestea din urmă, toate fiind sportive legitimate la Universitatea-CSM Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu