CANOTAJ/ Argint pentru Roxana Cogianu şi Nicoleta Albu la mondialele din Coreea de Sud

Echipajul românesc format din Roxana Cogianu şi Nicoleta Albu a obţinut medalia de argint Campionatele Mondiale de canotaj de la Chungju, în proba de două rame.

Cele două sportive s-au clasat pe locul secund în finala disputată sâmbătă, după schiful Marii Britanii, campioană mondială, în timp ce medalia de bronz a revenit echipajului din Noua Zeelandă.

Româncele, debutante în această probă, au plecat de pe culoarul 3 şi au avut o primă mie de metri mai lentă, trecând pe locul 4 la jumătatea distanţei, în timp ce Marea Britanie, cu un start fulminant (stroc 41) a luat un avans ce se va dovedi decisiv. În a doua parte a cursei, însă, Cogianu şi Albu au mărit cadenţa, ajungând la 37 bătăi pe minut, au depăşit fără drept de apel Noua Zeelandă şi SUA, pentru a reuşi o clasare meritorie, pe a doua treaptă a podiumului. Succesul peroului feminin este cu atât mai semnificativ cu cât la ultimele două Mondiale, canotoarele şi canotorii din ţara noastră nu au obţinut nicio medalie, argintul de sâmbătă reprezentând o revenire acolo unde ne obişnuiseră, pe podiumul de premiere.

Concurând tot sâmbătă dimineaţă, în finala B, echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci (Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pîrghie, Florin Curuea) a ocupat locul 4 .

Distribuie:

Postaţi un comentariu