Bye, bye, CFR! Sylla și Pereira pun presiune pe conducere. Cei doi nu renunță la bani, renunță CFR la ei

Foto: Dan Bodea

Michael Pereira și Yacouba Sylla nu mai intră în planurile de viitor ale lui Dan Petrescu și ale campioanei CFR. Cei doi jucători, transferați în vara anului trecut, refuză să semneze „adiționalele” prin care renunță la salariul pe luna aprilie astfel că, va renunța Petrescu la ei. Oricum nici Sylla, nici Pereira nu au primit prea multe șanse din partea antrenorului, ruperea contractului fiind doar o chestiune de timp. Reamintim că și antrenorul secund, Alin Minteuan, a fost înlăturat tot din cauză că nu a fost de acord cu o nouă reeșalonare a datoriilor, unele restanțe datând încă de anul trecut.

Sylla a costat-o pe CFR 400.000, Pereira a fost gratis
Yacouba Sylla este un jucător francez, internațional al statului Mali, în vârstă de 29 de ani și a semnat cu CFR, în vara anului trecut, un contract valabil până în 2022. Fotbalistul evoluează mijlocaș la închidere, dar poate fi folosit și în centrul defensivei, însă nu a avut nicio șansă în fața lui Bordeianu, titular incontestabil în viziunea lui Petrescu.

Sylla i-a costat pe vișinii 400.000 de euro și încasează lunar 13.000 de euro, adică 156.000 de euro pentru fiecare an de contract. Jucătorul are o selecție în echipa națională de tineret a Franței, dar a ales ulterior să îmbrace tricoul naționalei statului Mali. În cei 9 ani de când este fotbalist profesionist Sylla a schimbat tot atâtea echipe.

Sarabanda transferurilor a început încă din vremea junioratului. Numai între 1995-2010 a trecut pe la 6 echipe. La 20 de ani a semnat primul contract de fotbalist profesionist cu Clermont, echipă de liga a doua din Franța, pentru care a evoluat vreme de trei sezoane și a bifat 65 de partide.

În 2013 a semnat cu Aston Villa. Englezii au plătit 2,4 milioane de euro, dar nu a dat satisfacție și a fost împrumutat la Erciyesspor, în Turcia. În 2015 a fost cumpărat de Rennes, pentru 1,5 milioane de euro. După un singur sezon avea să fie împrumutat la Montpellier. În 2017 a semnat cu Panatinaikos Atena, dar grecii l-au dat mai departe în liga a doua a Belgiei, la Mechelen. Fosta câștigătoare a Cupei Cupelor a promovat în prima ligă a Belgiei, dar Sylla nu a avut vreo contribuție deosebită, fiind cel mai adesea în afara lotului. Pentru naționala statului Mali, Yacouba Sylla a bifat 34 de selecții.

Celălalt fotbalist devenit indezirabil este Michael Pereira, francez și el. De meserie mijlocaș de bandă, Pereira are 32 de ani și a ajuns la CFR, în 2019, din postura de jucător liber de contract. Pereira a evoluat în sezonul trecut în Turcia, la Malatyaspor, cu care a terminat pe locul 5 în Superligă. Michael Pereira a debutat ca fotbalist profesionist la gruparea Alfortville, un club din suburbiile Parisului, dar și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Spania, la Mallorca și Granada.

Reamintim că pentru a reduce din cheltuieli, fără să fie afectate contractele jucătorilor, oficialii CFR-ului le-au propus fotbaliștilor și staff-ului tehnic ca salariul pe luna aprilie să nu fie plătit deloc, iar cel pe luna mai să fie recuperat până la finalul anului, în șase rate și doar dacă echipa ar reuși o nouă calificare în grupele unei cupe europene.

Distribuie:

Postaţi un comentariu