Box/Două pugiliste din Zalău reprezintă România la Campionatele Mondiale de Box

În perioada 20-29 septembrie la Varna (Bulgaria) se defăşoară Campionatele Mondiale de box feminin, junioare şi tineret.

Două pugiliste de frunte ale Clubului Sportiv Municipal Zalău reprezintă România la această competiţie majoră. Este vorba de Raluca Bota, care va concura la 70 de kg., la junioare şi Alina Ştirb, care va concura în limitele categoriei de 60 kg, la tineret.

Cele două sportive sunt campioane naţionale la categoriile lor după cum fac parte şi din lotul naţional, care s-a pregătit pentru aceste Mondiale la un turneu în Ungaria.

După cum ne-a declarat antrenorul Ioan Popa, cel care o pregăteşte la club pe Alina, sportiva are mari şanse la o medalie.

”Alina este o pugilistă foarte talentată, lucru demonstrat în competiţiile interne şi am mare încredere că la aceste campionate va lua o medalie. Nu ştiu de ce metal va fi însă sunt convins că măcar bronzul va fi al ei.” ne-a declarat antrenorul sportivei.

Lotul Naţional al României este format din 14 sportivi: 7 la categoria tineret şi 7 la juniori. Iniţial, România îşi dorea să organizeze această competiţie, însă statutul de ţară gazdă a revenit Bulgariei, astfel că în perioada 20-29 septembrie, localitatea bulgară Varna va găzdui ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Box.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu