Box / Pugiliştii clujeni au câştigat 10 finale la „Centura Transilvaniei”

În întrecerea feminină de la ”Centura Transilvaniei” Ioana Mera, de la CSM Cluj, s-a impus fără emoții în fața sibiencei Irina Stoica / Foto: Dan Bodea

A doua ediţie a turneului internaţional de box „Cetura Transilvaniei” a fost un real succes, atât pentru organizatori, cât şi pentru participanţi. La capătul celor 3 zile de întreceri nu mai puţin de zece sportivi clujeni au triumfat în finalele pe care le-au disputat, alţi opt pugilişti fiind finalişti. La cadeţi, în limitele categoriei 46 de kilograme Cristian Borodi, legitimat la Voinţa Cluj s-a impus prin KO (Knockout) în faţa sportivului Valentin Corbu de la CSS Hunedoara. David Szabo (CS Olimpia Cluj) a câştigat categoria 48 de kilograme în faţa lui Torok Albert din Salonta, iar Alin Bodea de la ”U” Cluj a trecut în finala de la 54 de kilograme de Robert Tayson din Slatina. Ambii sportivi clujeni şi-au câştigat luptele la puncte.

Tot la cadeţi Răzvan Doghi s-a calificat în finala categoriei 44 de kilograme dar a fost nevoit să abandoneze lupta din cauza unor probleme medicale. Trei finale au disputat şi juniorii clujeni. Marinel Dumbi de la Voinţa Cluj a trebuit să se recunoască, în limitele categoriei 60 de kilograme, învins prin KO în faţa lui Claudiu Gheorghe, component al lotului naţional al României. La 64 de kilograme s-a impus, tot prin KO, Szabo Karoly (CS Olimpia Cluj) în faţa lui Aurelian Gaşlea de la CSM Câmpia Turzii, iar la 66 de kilograme a triumfat Alin Dondoţi de la Universitatea Cluj, care l-a învins la puncte pe Ştefan Calotă, component al lotului naţional.

La tineret Clujul a avut doi reprezentanţi în finalele de la 64, respectiv 81 de kilograme. La prima categorie Vlad Miron, legitimat la CSM Cluj a fost învins la puncte de Petkov Ivan, din Republica Moldova, iar în finala de la 81 de kilograme ungurul Toth Adam l-a trimis la podea pe Augustin Ciceu de la Box Club Arena Cluj. În întrecerile rezervate seniorilor clujenii au disputat nu mai puţin de 9 finale âştigând patru dintre acestea. La 56 de kilograme Gaşpar Szilard (CSM Cluj) a trecut la puncte de germanul Eric Sokolov. A urmat victoria la puncte a lui Nicu Chiorean de la Olimpia Cluj în faţa lui Emil Bumbi de a Voinţa Cluj, la 64 de kilograme şi succesul de la 91 de kilograme a lui Alex balea (Olimpia Cluj) care s-a impus la puncte în faţa dejeanului Ioan Luca.

La feminin Ioana Mera (CSM Cluj) s-a impus clar la puncte în faţa sportivei din Sibiu, Irina Stoica. În celelalte 5 finale de la seniori Adrian Coc (CSM Câmpia Turzii) a pierdut prin KO la Touber Hamza (Germania), la 49 de kilograme, Denis Baciu (BC Arena Cluj) a fost învins la puncte de Gheorghe Iacob din Piteşti, la 60 kg, Kalo Kristopher (BC Arena Cluj) a pierdut la puncte meciul cu germanul Orsinger Maiuba, din limitele categoriei 69 kg, iar la + 91 kg Daniel Costea a fost învins prin KO de Ali Ghiadim din Germania. La feminin, junioara Lucia Ciucaş de la CSM Cluj a fost învinsă la puncte de băimăreanca Denisa Todea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu