Box / Mr. KO, învins la puncte de Pascal

Lucian Bute s-a luptat până în ultima secundă pentru titlul mondial al categoriei semigrea, dar Jean Pascal a fost declarat învingător la puncte

Meciul revenirii în circuitul mondial pentru Lucian Bute s-a terminat prost pentru pugilistul român, învins la puncte de oponentul său haitian, Jean Pascal, în lupta pentru titlul mondial al categoriei semigrea, în versiunile WBC Diamond şi NABF.

S-a trezit din pumni prea târziu
Confruntarea dintre Lucian Bute şi Jean Pascal a captat la cote maxime atenţia iubitorilor de box din Canada, ţara adoptivă a lui Lucian, iar Centre Bell a fost neîncăpătoare pentru cei peste 20.000 de fani ai lui Bute. Meciul a fost abordat cu prudenţă de român în vreme ce Pascal şi-a arătat agresivitatea încă din primele secunde.

Combinaţii surprinzătoare şi serii de lovituri care s-au oprit mai mereu în bărbia lui Bute i-au determinat pe cei trei arbitri să decidă în unanimitate victoria haitianului. Lucian a încercat să schimbe soarta partidei în ultima repriză când, la împins în colţ pe Pascal, dar acesta a rezistat loviturilor.

“Sunt dezamăgit, eram încrezător, m-am pregătit bine şi eram convins că pot să câştig acest meci. Am fost ezitant. Doar la final mi-am dat drumul la braţe, păcat că a fost prea târziu. Sper să mi se acorde revanşa”, a spus Bute imediat după meci.

Înfrângerea în faţa lui Pascal este a doua pentru Bute, la profesionişti, primul eşec fiind înregistrat în luna mai 2012 în urma căruia românul a pierdut centura mondială IBF la categoria supermijlocie, în faţa britanicului Carl Froch. De când a trecut la profesionişti Lucian Bute a adunat 31 de victorii, dintre care 24 prin KO şi 2 înfrângeri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu