Bistrițeanul Cristian Bățagă, medaliat cu aur la naționalele de gimnastică

Cristian Bățagă (al doilea, de la stânga la dreapta), căștigător în premieră al aurului național la individual-compus (foto: romgym.ro)

Zi de aur pentru gimnastul bistrițean Cristian Bățagă, care a devenit, în premieră campion național la proba de individual-compus, din cadrul Campionatelor Naționale care se desfășoară zilele acestea în București.

Sportivul bistrițean a mai atentat la cea mai înaltă treaptă a podiumului și anul trecut, când s-a clasat al treilea în ierarhia finală. Pentru Cristian titlul la individual compus obținut în chiar prima zi de concurs este o premieră, însă planurile sportivului nu se opresc aici:

“Am încercat să-mi fac exerciţiile cât mai bine şi am reuşit acest lucru. E primul meu titlu de campion naţional la individual compus. Sincer, nu mă aşteptam, dar mi-am făcut treaba, am muncit şi s-a văzut rezultatul. Mai avem mâine un concurs, mă simt bine, cred că sunt pregătit şi sper ca la cal, inele, sol şi sărituri să obţin medalii”, a declarat bistrițeanul pentru Agerpres.

Cristian Bățagă, legitimat la CSM LPS Bistrița, este în cărți pentru o participare alături de lotul național la Campionatele Mondiale de la Anvers unde, spune el, își dorește o clasare în primii 10 la individual-compus.

Pentru sportivul de 25 de ani, originar din Mureș, competiția de la Anvers ar însemna a treia participare la un Mondial după cele din 2010 și 2011.

În concursul pe echipe, CSM LPS Bistrița 1 și 2 au obținut medali de argint, respective locul 4, proba fiind castigată de gimnaștii de la Dinamo București, coordonați de Marius Urzică.

[stextbox id=”custom” caption=”Cristian Bățagă, maestrul probei de individual-compus”]Sportivul legitimat la CSM LPS Bistrița nu i-a dat nicio șansă căștigătorului de anul trecut la individual compus, Andrei Muntean.  Bistrițeanul a avut o evoluție constantă la toate aparatele (sol – 14.750), inele – 15.050, sarituri – 14.400, paralele – 14.850, bara – 14.150), terminând concursul cu un total de de 87.800 de puncte, față de cele 87.200 ale medaliatului cu argint. Locul 3 i-a revenit lui Vlad Cotuna, de la CSM Lugoj.[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu