Bernadette Szocs, pentru a cincea oară campioană la Europe Youth Top 10

„Berni” și-a trecut în cont al cincelea titlu consecutiv la concursul destinat sportiveilor clasați în Top 10 (Foto:fairplaydeprahova.altphel.ro)

Turneul Europe Youth Top 10 s-a încheiat ieri în orașul italian Terni, câștigătoare la junioare fiind desemnată sportiva legitimată la CSM Bistrița, Bernadette Szocs. La doar 18 ani a căștigat titlul pentru a cincea oară consecutiv, surclasând pe parcursul întrecerii cele mai bine clasate junioare din Europa.

Bernadette Szocs a dominat copios competiția junioarelor, câștigând fără drept de apel primele 6 partide, astfel că înainte cu o zi de încheierea concursului, era sigur că mureșeanca va câștiga competiția.

La concursul desfășurat în acest an în Italia, românca a pierdut un singur meci, împotriva reprezentantei Croației, Mateja Jeger. Marea adversarară a lui Bernadette, nemțoaica Nina Mittelham, campioana europeană en-titre, s-a retras în a doua zi de concurs după o accidentare la braț. În ierarhia finală, podiumul junioarelor a fost completat de bielorusa Alina Arloskaya și de croata Lea Rakovac. Pe locul 4 s-a clasat o altă româncă, Bernadette Balint, în timp ce Irina Ciobanu a terminat pe locul 7.

A fost pentru a cincea oară consecutiv când concursul destinat junioarelor este căștigat de Szocs, după succesele înregistrate în 2009 (Rotterdam), 2010 (Topolcany), 2011 (Schwechat) și 2012 (Buzău).

În concursul cadetelor din cadrul European Youth Top 10, aurul a ajuns în posesia unei alte tricolore, Adina Diaconu reușind cu această ocazie o preformanță de-a dreptul notabilă: aur la europene și aur la Europe Youth Top 10, în același an. Româncă a terminat concursul fără nicio înfrângere, meciul din finală fiind doar o simplă formalitate pentru Diaconu: un sec 4-0 împotriva rusoaicei Maria Malanina.

Podiumul cadetelor a fost completat de Andreea Clapa, care cu șapte victoria din nouă meciuri disputate și-a adjudecat bronzul.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu