Baschetul masculin clujean are viitorul asigurat

Echipa de baschet U20 a clubului U Mobitelco Cluj a cucerit titlul de campioană a României cu victorii pe linie / Foto: site u-mobitelco.ro

Baschetbalișii de la U Mobitelco Cluj au câștigat în ultima săptămână o medalie de aur și una de argint la turneele finale de juniori U 20 și U 18.

Echipa de juniori U20 a clubului U Mobitelco Cluj a câștigat, fără nicio înfrângere, titlul național la categoria de vârstă până la 20 de ani. La turneul final, desfășurat zilele trecute la București, echipa antrenată de Răzvan Cenean, Horia Pascu și Branko Cuic, a învins fără dubii toate celelalte trei echipe calificate – 93-66 cu ACS Vipo București, 104-72 cu LPS Focșani și 104-82 cu Dinamo București.

Succesul vine la doar câteva zile după ce echipa de juniori U18 (cu vârsta până la 18 ani) U Mobitelco a cucerit medalia de argint, pierzând-o în ultimele secunde pe cea de aur (66-68 cu Steaua), în finala jucată în Sala Polivalentă de la Cluj.

„Am câștigat conform așteptărilor, deoarece am dominat această categorie de vârstă de la începutul sezonului și până acum, la final. Este o premieră, atât pentru mine, ca antrenor, cât și pentru club, să încheiem un sezon fără înfrângere la o categorie de vârstă! Îi felicit pe băieți, mulți dintre ei își termină cu această ocazie junioratul și le doresc mult succes în carieră!”, a declarat, pentru u-mobitelco.ro, Răzvan Cenean, antrenorul principal al echipei.

De precizat, că trei dintre componenții echipei, Mirel Dragoste, Kuti Nandor și Bogdan Pogăcean au fost aleși în echipa turneului, iar Kuti Nandor a primit trofeul acordat celui mai bun pasator al turneului.

Din echipa campionană fac parte următorii: Kuti Nandor, Andrei Mureșan, Wilhelm Brosser, Szabo Lorand, Amedeo Casale, Daniel Tămașdan, Dragoș Gheorghe, Andrei Șerban, Anders Teir, Vlad Colceriu, Mirel Dragoste, Bogdan Pogăcean, antrenori – Răzvan Cenean, Horia Pascu, Branko Cuic.

U Mobitelco Cluj, clubul de baschet cu cei mai mulți copii și juniori din țară – în jur de 400, grupați pe mai multe categorii de vârstă, baby baschet, minibaschet, U13, U14, U16, U18, U20 – mai are echipe calificate la turneele finale, speranțe în câștigarea unor medalii avându-le cei la grupele minibaschet, U13 și U14.

Distribuie:

Postaţi un comentariu