Baschet / Universitatea Cluj a promovat în LNBM

La doar un an de la reactivarea secţiei de baschet masculin, CS Universitatea Cluj a promovat în LNBM / FOTO: Dan Bodea

După patru ani Clujul are din nou două îechipe masculine de baschet în prima ligă a României, după ce Universitatea a învins cu scorul de 90-89 pe Rapid Bucureşti. Ceea ce părea doar o “joacă” s-a transformat într-o performanţă uriaşă pentru echipa masculină de baschet a CS Universitatea Cluj, aceasta reuşind să promoveze în primul eşalon, la doar un an de la reactivarea secţiei.

Meciul cu Rapid, ultimul din cadrul turneului de promovare, a fost echilibrat, ambele formaţii dorindu-şi victoria. După 40 de minute de joc scorul a fost egal, 66-66, asftfel, a fost nevoie de alte două reprize de prelungiri pentru a se stabili câştigătoarea. În prima repriză adiţională bucureştenii au părut mai concenztraţi şi spre final chiar au reuşit să se desprindă la două puncte.

Avantajul fragil a fost recuperat de “studenţi” care au egalat la 80 şi meciul a fost împins în cea de a doua repriză de prelungiri. A fost rândul alb-negrilor să intre mai motivaţi în joc şi să treacă la conducere. Rapidiştii au încercat să potolească iureşul ofensiv al echipei lui Carmin Popa însă, nu au reuşit decât să se apropie la un punct diferenţă pe tabela de scor şi Universitatea învingea la limită, scor 90-89 şi aştepta cu sufletul la gură rezultatul meciului dintre Ştiinţa Bucureşti şi BC Miercurea Ciuc.

Gruparea din capitală s-a impus şi rpomovează în Liga naţională de Baschet Masculin alături de “U”. În partida dintre Universitatea şi Rapid s-a remarcat Mihai Racoviţan autor a 21 de puncte, 7 recuperări şi 5 pase decisive, dar şi Octavian Crainic şi Mihai Foalea, ambii cu câte 17 puncte marcate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu