Baschet / „U” Mobitelco şi CSM Oradea joacă în sferturile Cupei

"U" Mobitelco şi CSM Oradea joacă primele meciuri din 2014 în sferturile Cupei României, cu BCM U Piteşti, respectiv BC Timişoara / Foto: Dan Bodea

Sezonul intern în baschetul masculin debutează, miercuri, cu primele meciuri din faza sferturilor de finală ale Cupei României. „U” Mobitelco va evolua în deplasare, la BCM U Piteşti, iar CSM Oradea va primi vizita formaţiei BC Timişoara. Ambele partide contează pentru manşa tur a competiţiei.

Nu au amintiri frumoase de la Piteşti
Baschetbaliştii lui Dorin Pintea au înregistrat cinci înfrângeri în prima parte a sezonului, iar una dintre acestea (scor 77-92) chiar pe terenul adversarei de astăzi, BCM U Piteşti. Tehnicianul clujenilor a mărturisit că se teme în primul rând de schimbările survenite în această iarnă în lotul formaţiei din Piteşti.

„Ştiu că au renunţat până acum la trei jucători şi sunt convins că vor aduce întăriri în cel mai scurt timp. Deci mă aştept la câteva surprize în jocul de la Piteşti, dar obiectivul nostru este să ne calificăm în final-four (turneul final al Cupei României n.a.) şi să reedităm cel puţin performanţa din sezonul trecut, când am jucat finala Cupei României. În plus acest meci este şi o oportunitate pentru noi să ne luăm revanşa, dacă pot să spun aşa, pentru acea înfrângere din turul campionatului. Nu cred că pornim favoriţi dar avem un avantaj prin faptul că vom juca returul în faţa propriilor suporteri”, a declarat antrenorul clujenilor, Dorin Pintea.

Înaintea partidei cu „U” Mobitelco, oficialii de la BCM U Piteşti au anunţat transferul celui mai bun marcator din campionatul Estoniei. Edi Sinadimovic este conducător de joc, are 26 de ani şi a evoluat până luna trecută la Valga Maks Moortis, locul 7 în prima ligă estoniană.

Noul fundaş al piteştenilor a avut o medie de 16, 5 puncte pe meci, 3, 7 recuperări şi 5, 1 pase decisive în prima parte a campionatului baltic. La capitolul plecări Vlad Dogaru, Iulian Corneanu şi Ante Krapic sunt jucătorii care nu mai fac parte din lotul celor de la BCM U. La „U” Mobitelco, până în acest moment, nu a fost anunţate schimbări în ceea ce priveşte lotul echipei.

Moral bun pentru CSM
Cealaltă echipă ardeleană care joacă miercuri, CSM Oradea, primeşte vizita celor de la BC Timişoara şi vor aborda meciul din manşa I a sferturilor Cupei cu un moral excelent, dat de victoria din campionat în faţa bănăţenilor, chiar pe terenul acestora, scor 87-79.

Înfruntarea dintre CSM Oradea şi BC Timişoara este una de tradiţie în bschetul românesc, cele două formaţii întâlnindu-se de nu mai puţin de 20 de ori, în ultimii 19 ani. Statistica arată că timişorenii sunt favoriţi în întâlnirea cu CSM, graţie celor 14 succese obţinute în perioada amintită. Şi în Cupa României bănăţenii sunt în avantaj. De trei ori s-au întâlnit cele două echipe în această competiţie, două dintre victorii revenindu-le celor din Timişoara.

„Va fi un meci extrem de interesant fie şi numai dacă privim modificările care au apărut la Timişoara, de la victoria noastră din campionat. Au un antrenor nou, în persoana lui Dragan Petricevic şi trei jucători noi care au adus un plus de valoare echipei. Sunt convins că nu va mai fi la fel ca la meciul din noiembrie anul trecut. Ne dorim să începem bine acest an şi să demonstrăm că locul ocupat în clasamentul Ligii Naţionale (CSM Oradea a terminat anul pe locul 2 n.a.)nu este întâmplător”, a declarat tehnicianul orădenilor, Cristian Achim.

Manşele secunde ale partidelor BCM U Piteşti – „U” Mobitelco şi CSM Oradea – BC Timişoara, sunt programate duminică, la Cluj-Napoca, respectiv la Timişoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu