BASCHET/ ”U” Mobitelco pierde „clasicul” Ardealului, 61-73 cu CSU Sibiu

Foto: Dan Bodea

Derby-ul Transilvaniei s-a terminat cum nu se putea mai prost pentru ”U” Mobitelco BT, clujenii fiind învinși de CSU Sibiu într-un meci contând pentru etapa a IV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Clujenii lui Dorin Pintea au prins o zi de-a dreptul teribilă în ce privește aruncările de la distanță, reușind un procentaj de 4, 5 % la acest procedeu.

Cu două victorii și o înfrângere în acest start de sezon, „studenții” lui Dorin Pintea porneau ca favoriți în „clasicul” Transilvaniei. Statisticile meciurilor din ultimii ani nu au mai contat după fluierul de start al arbitrului, sibienii începând partida în forță, primul sfert încheindu-se cu 22-8 pentru amfitrioni.

Cu un recital de ratări în ceea ce privește aruncările de trei puncte, clujenii nu au izbutit să întoarcă sau măcar să amelioreze scorul până la pauză, scorul primei părți fiind 40-27 pentru CSU Sibiu.

După pauză lucrurile păreau că intră pe un făgaș favorabil pentru Cuic&co, scorul sfertului trei fiind 18-14 pentru clujeni. Neinspirați în ce privește aruncările de la distanță și cu un joc steril pe atac, jucătorii lui ”U” nu au reușit revenirea mult sperată, astfel că CSU Sibiu și-a adjudecat confruntare cu scorul final de 73-61, la finalul unui meci în care Mobitelco a avut un incredibil record de 1/22 la aruncările de 3 puncte și doar 12 pase decisive în cele 40 de minute de joc.

De la ”U” Mobitelco BT Cluj-Napoca s-a uremarcat Kuburovic, autor a 15 puncte și Cuic, 12 puncte, în timp ce la oaspeți Bojovic a marcat 20 de puncte, iar pivotul Lee a adăugat 15 puncte pe tabelă.

După meci, tehnicianul clujenilor, Dorin Pintea, s-a declarat nemulțumit de înfrângere, pe care a pus-o pe seama numeroaselor ratări pe care elevii lui le-au avut în acest meci.

„După cum ne-am așteptat, a fost un meci disputat, iar echipa care și-a dorit mai mult victoria a câștigat. Sibiul a fost mai determinată și a jucat mai bine. Noi am avut un început dezastruos și am avut o zi foarte, foarte slabă la aruncările de trei puncte. Am încercat să ne ținem de echipa din Sibiu, dar, din moment ce nu ne-a intrat de trei puncte, ne-a fost imposibil, nu aveam cum să îi ajungem. Sibiul s-a apărat bine, dar a fost și problema noastră, faptul că nu ne-au intrat aruncările”, a declarat acesta pentru site-ul clubului.

Pentru ”U” Mobitelco BT urmează partida pe teren propriu cu Timba Timișoara, echipă care după trei partide are o singură victorie cu codașa Farul Constanța. Meciul va avea loc sâmbăta viitoare, 25 octombrie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu