Baschet / U-BT surclasează pe ”U” în derby-ul Clujului

Derby-ul Clujului între echipele de baschet U-B și Universitatea a fost o execuție cu public, echipa lui Marcel Țenter impunându-se cu scorul de 93-47 / Foto: Dan Bodea

Întâlnirea dintre U-BT și Universitatea Cluj s-a terminat cu un incredibil 93-47 în favoarea primei echipe, într-un meci disputat în cadrul etapei a XXV-a, penultima a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Scorul nu mai dă niciun drept de comentariu în ceea ce privește direcția în care s-a disputat derby-ul Clujului.

Și totuși, dacă este să ne raportăm la evoluția scorului în cele patru sferturi se poate remarca o evoluție aproape curajoasă a baschetbaliștilor de la Universitatea. U-BT și-a adjudecat primul sfert cu scorul de 23-14, după care au urmat zece minute de joc echilibrate, la capătul cărora spectatorii prezenți în Sala Polivalentă au sperat într-o partidă demnă de un derby.

Reveniți de la cabine elevii lui Marcel Țenter au dat primele semne că nu sunt dispuși să lase prea multe spații concitadinilor. Mult mai experimentați, jucătorii de la U-BT au forțat doar atât cât să mai păstreze o ”brumă” de suspans și s-au impus cu 22-13. Nimeni și nimic nu anticipa ceea ce avea să se întâmplă în ultimul act.

Baschetbaliștii de la U-BT au ”zburdat” pe parchetul Plivalentei în contextul în care opoziția celor de la Universitatea a fost practic inexistentă. Ultimele zece minute de joc s-au încheiat cu scorul de 28-0 și U-BT va încheia sezonul regulat al LNBM pe poziția a treia a clasamentului, având astfel, un avantaj substanțial al terenului propriu în confruntările din faza play-off.

De partea cealaltă, Universitatea Cluj va încheia cel mai probabil sezonul regulat fără nicio victorie în palmares, la primul sezon în eșalonul de elită de după reactivarea secției.

Distribuie:

Postaţi un comentariu