Baschet / U-BT şi-a creionat strategia viitorului sezon

Baschetbaliştii de la U-BT Cluj şi-au reluat pregătirile şi ţintesc un nou titlu de campioni / Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj şi-a reluat pregătirile în vederea noului sezon. La prima acţiune oficială au participat 11 sportivi, alţi cinci absentând din motive justificate. Kuti Nandor şi Tudor Gheorghe au participat la Campionatul European cu naţionala României sub 18 ani, Ivan Zigeranovic a fost învoit de conducerea clubului deoarece soţia lui a născut recent, Muhamed Pasalic se află cu naţionala Bosniei Hertegovina, iar Kyndall Dykes a fost învoit de conducerea clubului şi se va alătura lotului până la sfârşitul acesti luni.

„Ne bucurăm de startul noului sezon și speram într-un sezon foarte bun. Am adus jucători foarte experimentați, jucători care știu ce înseamnnă competiția la cel mai înalt nivel și care să concretizeze dorințele noastre de a obține un trofeu. Suntem cu lotul la zi la această oră, toată lumea știe transferurile pe care le-am făcut. Marea provocare va fi în ce măsură vom reuși să construim o echipă care să joace un baschet colectiv. Va trebui să știm să ne folosim de toate armele într-un mod în care fiecare jucător să se simta util”, a declarat antrenorul Marcel Țenter.

Oficialii U-BT şi cei ai Clubului Sportiv Universitatea Cluj au semnat un nou protocol de colaborare, care vizează sezonul 2015/2016. Astfel, o parte dintre juniorii sub 20 de ani și sub 18 ani ai clubului U-BT vor evolua în sezonul viitor pentru echipa de Liga I a CS Universitatea, aceasta fiind condusă de pe bancă de Răzvan Cenean. Cei mai buni dintre juniorii U 18, vicecampioni naționali en titre și U20, campioni naționali en titre, vor imbrăca maieul CS Universitatea în Liga I, echipă ce are drept de promovare în Liga Națională.

„De mai mult de șase ani avem o colaborare cu clubul Universitatea, mai puțin anul trecut, când au fost și ei în Liga Națională și nu era legal ca două cluburi de primă ligă să colaboreze. În acest an, am luat decizia ca toți tinerii noștri de perspectivă să nu joace la echipa noastră de Liga I, care nu are drept de promovare, ci să aibă miză, astfel ca, împreuna cu clubul Universitatea și cu noul președinte al secției, Sorin Gadola, am încheiat un protocol. Pe baza acestuia, le dăm toți juniorii noștri care sunt de valoare la categoriile U20 și U18, unde anul trecut am ieșit campioni și vicecampioni. Antrenorul Razvan Cenean se va ocupa în paralel de echipa clubului nostru de U20 și de cea de Liga I de la Universitatea”, a declarat preşedintele executiv al clubului, Mircea Cristescu.
Programul de pregătire:
3 – 9 august: pregătire la Cluj-Napoca
10 – 21 august: cantonament Cheile Gradiștei
22 – 28 august: pregătire la Cluj-Napoca
29 – 30 august: participare la Cupa Energia Târgu Jiu
31 august – 6 septembrie: turneu în Serbia
7 – 18 septembrie: pregătire la Cluj-Napoca
11 – 12 septembrie – City Cup 2015 la Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu