Baschet/ ”U” BT Mobitelco și Gaz Metan Mediaș, în cea de-a 30-a bătălie

În cazul unei victorii, Clujul va întrerupe seria de 6 înfrângeri consecutive obținute în fața Mediașului/ Foto: Dan Bodea

Echipele de baschet masculin ”U” BT Mobitelco și Gaz Metan Mediaș își dau întâlnire sâmbătă, 9 noiembrie, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj, într-unul dintre derby-urile etapei cu numărul VII, din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida va fi transmisă în direct de către postul Digi 24 Cluj, începând cu ora 18.15.

Disputa dintre cele două combatante a căpătat o importanță deosebită în ultimii ani, fiind una dintre cele mai disputate și de asemenea, echilibrate întâlniri din campionatul românesc de baschet. Din anul 2005 și până în prezent, ”U” BT Mobitelco și Gaz Metan Mediaș s-au întâlnit de 29 de ori în campionat sau cupă. În tot acest timp, echipa pregătită actualmente de Dorin Pintea s-a impus în 15 partide, față de cele 14 câștigate de medieșeni.

Pentru a conștientiza încă o dată importanța partidei de sâmbătă, este bine de știut că cele două grupări „alb-negre” s-au întâlnit ultima dată în finala Cupei României a sezonului precedent. Atunci, baschetbaliștii de pe Târnava Mare s-au impus cu 76-62, adjudecându-și trofeul.

Totuși, chiar dacă au un început mai slab de sezon în LNBM față de cei de la Mobitelco, trupa lui Marcel Țenter vine în „Horia Demian” cu un moral bun după victoria de la Kiev, scor 83-73, în EuroChallenge, dar și din cauza faptului că din 14 martie 2012 aceștia au un șir de șase victorii consecutive în partidele cu gazdele de sâmbătă.

De cealaltă parte, sportivii de pe malul Someșului Mic vor avea alături de ei propriii fani, dar și un moral bun după victoria din etapa precedentă obținută în deplasarea de la Craiova, scor 86-87, la capătul unui meci care a avut nevoie de o repriză de prelungiri. „Lupii negri” au fost învinși în runda precedentă în propriul fief de Energia Rovinari, scor 76-81.

După șase runde scurse din actuala stagiune, Cuic&Co sunt pe locul patru în clasament, având zece puncte cu patru victorii și două înfrângeri, în timp ce Gaz Metan se situează pe un dezamăgitor loc 11, cu opt puncte acumulate, având un bilanț de două victorii și patru înfrângeri.

Întâlnirea de sâmbătă este prima în care foștii colegi Dorin Pintea și Marcel Țenter sunt adversati din postura de antrenori principali. „Pentru mine este un meci special, mă întâlnesc pentru prima dată cu Marcel Țenter în calitate de adversar ca antrenor principal”, a declarat Dorin Pintea.

La nivelul parchetului se vor da foarte multe dueluri interesante, avându-i ca protagoniști în special pe Cuic, Kuburovic și Lalovic din tabăra Clujului, respectiv Kemp, Shiloh și Tsiaras de la Mediaș.

„După părerea mea va fi un meci foarte greu și disputat, în care echipa care va greși mai puțin atât în atac cât și în apărare va avea câștig de cauză. Mediașul are jucători foarte buni, foarte experimentați, au reușit să păstreze nucleul de bază, Mandache și Shiloh care sunt motorul echipei, îl au și pe Kemp, un conducător de joc foarte bun, foarte agresiv atât în apărare cât și în atac. Sub panou au un plus mare prin aducerea grecului Tsiaras și Marojevic, care sunt jucători foarte buni. Vom încerca cu siguranță să ne contracarăm fiecare pe fiecare”, a explicat Dorin Pintea în cadrul unei conferințe de presă.

Meciul va oficialziat de către o brigadă de arbitri formată din Olaru Alexandru, Laszlo Bukuresti și Alin Roșu, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Radu Bucerzan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu