Baschet/ ”U” BT Mobitelco, înfrângere cu BC Mureș

Ivan Kuburovic (foto, în negru) s-a luptat tot meciul cu apărarea adversă, însă mureșenii au câștigat meciul, în principal, datortă aruncărilor de 3 puncte. (Foto: Radu Hângănuț)

”U” BT Mobitelco a pierdut partida din deplasarea de la Târgu Mureș, scor 98-91, disputată împotriva echipei locale BC Mureș. Victoria mureșenilor a venit pe fondul unei apărări per-ansamblu slabe a clujenilor care au permis marcarea a nu mai puțin de 15 auncări de trei puncte de către jucătorii lui BC Mureș.

Prima repriză a meciului, câștigată de gazde cu scorul de 51-46, a semănat cu un concurs de aruncări de trei puncte, mureșenii terminând prima parte cu nu mai puțin de 10 reușite din spatele arcului de cerc. Chiar și așa, „studenții” nu ar fi avut probleme în a ține pasul cu adversarul, însă inexactitățiile pe faza ofensivă coroborate cu o defensivă ce le-a permis „lunetiștilor” Mureșului să arunce în voie de la distanță i-au adus în situația de a pierde ambele repriza inaugurală.

În repriza secundă clujenii au încercat să taie din elanul adversarilor și să nu mai permită aruncă din spatele semicercului, însă defensiva i-a trădat din nou pe ”U”-iști. Deși mureșenii au mai marcat în partea a doua a meciului doar cinci aruncări de trei puncte, pivotul gazdelor, Ivan Ivanovic, a compensat prin reușitele din spațiul de trei secunde. Pe final de meci, ”U” a dat impresia că poate câștiga meciul, apropiindu-se la 2 puncte (87-85) cu patru minute înainte de final, însă inexactitățile de pe faza de atac și apărarea permisivă au făcut ca scorul final să fie 98-91.

Pentru ”U”, principalul marcator a fost Mihai Silvășan (25 puncte), Darius Hargrove (23 de puncte) și Josh Sparks (17 puncte), în timp de la mureșeni s-a remarcat Goran Martinic (32 de puncte, cu 6/11 de la trei puncte) și Ivan Ivanovic (23 de puncte).

„A fost un meci extraordinar în care s-au marcat foarte multe aruncări de trei puncte. Îi felicit pe adversari pentru victorie, au fost mai motivați și, după cum mă așteptam, au fost foarte buni la aruncările de trei puncte. Nu m-a surprins strategia aceasta a lor, doar procentajul pe care l-au avut. Este destul de frustrant pentru jucători un asemenea meci, în care adversarul auruncă foarte bine de la distanță, însă noi le-am permis să recupereze foarte multe mingi la panoul nostru”, a declarat antrenorul lui ”U” BT Mobitelco, Dorin Pintea.

„A fost un meci foarte greu pentru noi. Am încercat să ne surprindem adversarii și cred că am reușit asta prin faptul că l-am pus pe Denham Brown să facă marcaj la Cuic. Știam că dacă îl anihilăm pe el, care este motorul echipei, ne putem face jocul și putem scoate un rezultat bun. După meciul cu Minsk, unde am depus foarte mult  efort, am reușit să facem un meci foarte bun cu Clujul”, a spus Serko Sekulovic, antrenorul lui BC Mureș.

Distribuie:

Postaţi un comentariu