BASCHET/ ”U” BT Mobitelco câștigă fără probleme confruntarea cu BCM Pitești

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la ”U” BT Mobitelco Cluj au obținut cea de-a doua victorie de la Memorialul „Elemer Tordai”, după ce i-au învins pe cei de la BCM Pitești, scor 80-70 (24-25, 21-14, 25-16, 10-17).

Dorin Pintea a început partida cu Cuic, Hargrove, Silvășan, Kuburovic și Baciu, în timp ce Hristu Șapera i-a trimis pe teren pe Tutt, Sestokas, Djurkovic, Krapic, respectiv Ulmer.

Primul sfert a început într-o notă echilibrată, tabela din sala Transilvania din Sibiu arăta 25-24 în favoarea argeșenilor, după primele zece minute scurse din joc. Ardelenii au reușit să se distanțeze de adversarii lor până la pauză, reușind în sfertul secund un parțial de 21-14. Actul al treilea s-a scurs în același ritm precum precedentul, clujenii câștigând sfertul la nouă puncte diferență. În ultimele zece minute ale partide, clujenii nu au mai forțat pe cele două faze de joc, pierzând actul în sine cu 10-17, însă au izbutit să câștige partida la zece puncte diferență, scor 80-70.

Din formația pregătită de către Dorin Pintea s-au remarcat căpitanul Mihai Silvășan, autor a 14 puncte și Baciu cu 13 puncte puse pe tabelă, urmați de Cuic (12), Kuburovic (11), Hargrove (9), Lalovic (8), Sparks (6), Medvedj (3), Lazăr (2) și Pogăcean (2).

De la gruparea din Trivale, cei mai buni marcatori au fost Tutt și Djurkovic, ambii cu câte 14 puncte, urmați de Ulmer (12),  Sestokas (11), Krapic (7), Chirof (5), Corneanu (3), Orbeanu (2), Dogaru (1), Alexiu (1).

„A fost un meci pe care l-am controlat de la un capăt la altul şi în care am reuşit să intoduc în teren toţi jucătorii. Au fost mici probleme în apărare, pe care vom încerca să le remediem la întoarcerea acasă şi la turneul din Serbia. Mă bucură faptul că am reuşit să îmi fac o impresie despre tinerii jucători pe care îi avem în lot. Felicit întreaga echipă pentru cum şi-a făcut datoria în acest meci”, a declarat Dorin Pintea, tehnicianul clujenilor, la finalul partidei, pentru site-ul oficial al echipei.

 

„A fost un meci bun din punctul de vedere al dăruirii în teren. Am avut probleme în apărare, am lăsat adversarului multe recuperări ofensive şi cred că acesta este principalul aspect care trebuie îmbunătăţit. În atac ne-am descurcat destul de bine. Este mai puţin important rezutatul, cel mai important este să progresăm de la meci la meci şi să fim pregătiţi când începe campionatul”, a adăugat căpitanul ardelenilor, Mihai Silvăşan.

Vineri, în ultima zi a turneului, “U” BT Mobitelco joacă cu trofeul pe masă împotriva gazdelor de la CSU Sibiu, începând cu ora 13.00. În celălalt meci al zilei se vor întâlni CSM Oradea și BCM Pitești.

Distribuie:

Postaţi un comentariu