Baschet/ ”U” BT Cluj, pregătită de un nou sezon. Cine sunt noile achiziții ale „studenților”

Sean Barnette (foto în echipament alb)revine la Cluj după un an de pauză, perioadă în care a jucat în campionatul Bulgariei (Foto: Dan Bodea)

Dacă locul patru ocupat de ”U” BT Cluj la finalul stagiunii precedente a fost o surpriză pentru mulți dintre fanii baschetului autohton având în vedere loctul clujenilor, echipa de pe malul Someșului Mic atacă noul sezon competițional cu un lot în care se regăsesc atât baschetbaliștii cu experiență prezenți și până acum dar și nume noi, care să completeze neajunsurile de anul trecut. Astfel, la Cluj ajung doi jucători noi și de asemenea, revine după un an de pauză o mai veche cunoștință a publicului clujean, extrema Sean Barnette.

După ce au înoit contractele lui Mihai Silvășan, Cătălin Baciu, Mario Lazar și Mirel Dragoste, oficialii formației clujene au ajuns la un acord și cu Darius Hargrove, Branko Cuic, Milan Medvedj și  Boris Lalovic. De asemenea, de la echipă au plecat extrema americană Joshua Sparks, Ivan Kuburovic, Alex Pop și Bogdan Pogăcean.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții clubului au anunțat și numele ultimelor trei achiziții ale formației antrenate cel mai probabil și sezonul viitor tot de către Dorin Pintea, tehnicianul aflându-se astfel la cele de-al doilea său sezon ca antrenor principal. După ce în urmă cu câteva zile au anunțat transferurile lui Andrei Mandache și Tudor Jucan, pe lista achizițiilor a intrat și americanul Sean Barnette, care revine la formația clujeană după un an de pauză, timp în care a jucat pentru Rilski Sportist, în Bulgaria. Potrivit totalbaschet.ro, în sezonul 2012-2013 petrecut la Cluj, americanul fost campion cu Iowa Energy în liga de dezvoltare a NBA, a marcat 11, 2 puncte pe meci, contabilizând și medii de 6, 5 recuperări și 2, 2 pase decisive în sezonul regulat.

O altă achiziție a formației clujene este pivotul american Michael Southall. Sportivul are 32 de ani și o înălțime de 2, 08 și și-a petrecut ultimul sezon în campionatul Qatarului, la Al Sadd. Absolvent al colegiului Louisiana-Lafayette unde a fost coleg cu Travis Bureau, jucătorul lui SCM Craiova, americanul a terminat cei patru ani petrecuți în NCAA cu medii de 14, 3 puncte pe meci, 7, 7 recuperări și 2, 9 capace. În Qatar, Southall a fost desemnat în 2013 MVP-ul sezonului, cel mai bun pivot al ligii și cel mai bun stranier.

În 2006, deși nu a fost draftat, Southall a participat la un turneu de pregătire alături de mai mulți jucători selectați de scouterii formației din statul Florida, Miami Heat. În trei meciuri acesta nu a rupt gura târgului, motiv pentru care nu a fost păstrat în lot. După această experiență, Southall a mai jucat în  Grecia, Spania (la Breogan și Melilla), în Elveția la BBC Nyon și în Kuwait, la Kazma, înainte de a pleca în Qatar.

Cea din urmă achiziție a „studenților” este fundașul Zoran Cvjetkovic. Acesta are 24 de ani, o înălțime de 1, 90 și a mai jucat în cariera sa la Oberwart (Austria), Zrinjski HT (Bosnia-Herțgovina) și, sezonul trecut, la Concordia Chiajna. Jucătorul croat cu pașaport francez a jucat însă doar șase meciuri pentru Concordia, în care, potrivit totalbaschet.ro, a strâns medii de 2, 5 puncte pe meci, o recuperare și 0, 3 pase decisive.

 

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu