BASCHET/ Oficial, nu e ca în amicale. SCM Craiova – ”U” BT Mobitelco 82-78

După ce în partidele amicale, ”U” BT Mobitelco a ieșit învingătoare în opt partide din zece jucate, odată cu primul joc oficial situația s-a schimbat în defavoarea clujenilor. Baschetbaliștii pregătiți de Dorin Pintea au cedat joi, 19 septembrie, în fața celor de la SCM Craiova, scor 78-82 (14-25, 23-18, 22-15, 19-24), în meciul tur din cadrul primei faze a Cupei României.

Andelko Mandic a început partida cu S. Sokk, L. Seals, N. Maric, R. Hallik și B. Popescu, în timp ce Dorin Pintea i-a trimis în teren pe B. Cuic, D. Hargrove, I. Kuburovic, M. Silvășan, respectiv C. Baciu.

Craiovenii au intrat foarte bine în meci, reușind un prim sfert foarte bun în fața clujenilor. În primele zece minute de joc, pivotul gazdelor, Bogdan Popescu, a pus 12 puncte pe tabelă din cele 25 ale echipei sale, în timp ce toată echipa Clujului a marcat doar 14. Actul secund s-a scurs cu ”U” BT Mobitelco la timona jocului. Ardelenii au izbutit să câștige sfertul cu 23-18, datorită prestației foarte bune pe ambele faze de joc a fundașului Miljan Medvedj. Astfel, la pauză, tabela din Sala Polivalentă din Craiova arăta 43-37, în favoarea gazdelor.

Formația de pe malul Someșului a continuat forcing-ul ofensiv și după revenirea de la vestiare. Americanul oaspeților, Josh Sparks, a avut un cuvânt greu de spus în sfertul cu numărul trei, ajutându-și coechiperii să treacă pentru prima dată în avantaj cu 40 de secunde rămase din cel de-al treilea act. Astfel, înaintea ultimelor zece minute de joc, ”U” BT Mobitelco avea un punct în fața oltenilor, scor 59-58. În prima jumătate a sfertului decisiv, echilibrul dintre cele două combatante s-a menținut pe tabela de marcaj. Jocul excelent al veteranului Bogdan Popescu, dar și degringolada din jocul clujenilor, atât în defensivă cât și în ofensivă, au făcut ca până la final alb-albaștri să-și adjudece partida cu scorul de 82-78. Prin prisma acestui rezultat, partida retur de peste o săptămână de la Cluj, se anunță una extrem de interesantă.

Echilibrul de pe tabelă s-a putut constata în mare parte și în statistici. Capitolul unde s-a făcut diferența fiind acela al procentajelor la linia de libere. Gazdele au 14 libere din 15 posibile, având un procentaj de 93%, în timp ce alb-negrii au marcat doar 16 din 23, pentru un procentaj de 69%.

Principalul protagonist al confruntării a fost componentul formației doljene, Bogdan Popescu, acesta totalizând 24 de puncte și 9 recuperări. De la SCM Craiova s-au mai remarcat Sten Stokk cu 17 puncte, Nemanja Maric cu 14, respectiv LeVar Seals cu 12 puncte puse pe tabelă. De remarcat este faptul că Stokk a izbutit cinci aruncări din șase, de după linia de 6.75 metri.

Din tabăra oaspeților, Branko Cuic și Josh Sparks au terminat cu câte 15 puncte fiecare, fiind urmați de Ivan Kuburovic cu 14 puncte și 6 recuperări, Boris Lalovic cu 12 puncte, Miljan Medvedj 10, Cătălin Baciu 8 și Mihai Silvășan 4.

„A fost un meci destul de greu, echilibrat, nu am reușit să fructificăm ocaziile avute în mismatch și aici am pierdut partida. Am depus efort în apărare, am revenit la conducere în sfertul al treilea, dar nu am reușit să câștigăm. Este doar prima repriză dintre noi și Craiova, ei conduc cu patru puncte și sperăm ca într-o săptămână să remediem problemele și să câștigăm partea a doua a disputei cu oltenii și să trecem în turul următor”, a declarat la finalul partidei, Dorin Pintea, tehnicianul Clujului.

Meciul retur dintre SCM Craiova și ”U” BT Mobitelco se va disputa la Cluj-Napoca, joia viitoare începând cu ora 17.30. Pentru a se califica în faza următoare a Cupei României, ardelenii sunt nevoiți să învingă la mai mult de patru puncte diferență sau pot învinge la patru puncte, dar trebuie să se asigure că gruparea din Bănie nu va marca mai mult de 78 de puncte.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. hiena says:

  nici nu se oune problema ca nu vom castiga la cluj,se va juca altfel si cu najutorul fanilor vom trece de olteni…….haide-u !!!!!!!!

 2. cluj says:

  GAta cu Cupa si pe anul asta. Craiova a jucat fara Dragusin, accidentat, Travis Bureau si Dzambic suspendati dupa bataia c Mediasul din sezonul trecut. Ultimii doi revin la meciul cu noi, asa ca pronostic: ne-o luam si mai rau acasa saptamana viitoare.

 3. razvan says:

  Gresit: Nu conteaza numarul de puncte marcate in deplasare, conteaza doar diferenta de pe tabela. Daca dupa 40 de min e diferenta de 4 puncte, urmeaza prelungiri!

  In al doile rand, Dzambic mai are un meci suspendare, deci nu joaca joia viitoare. Cat despre Dragusin, daca juca el cred ca era mai bine. Popescu a prins o zi f. buna. Nu se mai repeta. Dar pot aparea altii la rampa…

Postaţi un comentariu