Baschet/ Naționala feminină începe cu o victorie la Cluj campania pentru Eurobasket 2017

Gabriela Mărginean / Foto: Dan Bodea

În fața a peste 5000 de spectatori, naționala de baschet feminin a reușit prima victorie din campania de calificare pentru Eurobasket 2017, în fața Bosniei-Herțegovina, scor 67-65.  Meciul a fost găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Primul meci al naționalei feminine cu noul antrenor Miroslav Popov a fost plin de emoții pentru fani. Chiar dacă româncele au dominat prima repriză, partea a doua a meciului disputat la Cluj a dus partida spre un final decis în ultimele secunde. Avantajul de 14 puncte avut de românce la pauza mare s-a risipit și cu doar 6 minute înainte de final scorul era egal, 56-56 după ce echipa oaspete a izbutit un run de 11-1.

Jocul excelent al căpitanului Gabriel Mărginean dar și concentrarea superioară la linia de libere (23/28 pentru România, față de 12/19 pentru Bosnia) a făcut ca, în final, România să câștige cu 67-65 primul meci din grupa H a calificărilor pentru Eurobasket 2017. Cea mai bună jucătoare a României a fost Gabriel Mărginean (21 de puncte, 7 recuperări), în timp ce de la echipa oaspete s-a remarcat Marica Gajic (17 puncte, 22 de recuperări).

„A fost un meci greu, dar atmosfera a fost senzațională. A fost greu mai ales în a doua jumătate când ne-am chinuit în atac și în apărare. Mă bucur că am câștigat. În sfertul patru am intrat relaxate, ele au recuperat și ne-am panicat puțin. Când facem asta e dezastru. Eu am avut și câteva crampe din cauza oboselii. Ne concentrăm pentru meciul cu Israelul și sper să câștigăm”, a declarat după meci Gabriela Mărginean.

„A fost un meci bun cu o prima repriză foarte bună. Daca am fi avut mai mult timp, nu doar șase zile, ar fi fost mai bine. În a doua jumătate nu am mai gândit fazele atât de bine și bosniacele au recuperat foarte bine, ceea ce a schimbat meciul. Trebuie să jucam mai inteligent în ofensivă și să recuperăm mai bine. Îi felicit pe fanii care ne-au ajutat foarte mult în momentele grele. Trebuie să muncim și să jucăm mai bine cu Israelul, pentru că toate meciurile de calificare sunt foarte grele”, este de părere antrenorul naționalei României, Miroslav Popov.

Următorul meci al naționalei României de baschet feminin este în deplasare cu Israelul, în data de 25 noiembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu