Baschet / Meci “cadou” între “U” Mobitelco şi Steaua

Baschetbaliştii de la "U" Mobitelco revin luni în Sala Sporturilor "Horia Demiuan" după două deplasări soldate cu tot atâtea înfrângeri / Foto: Dan Bodea

Etapa a XII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM) programează, luni, un derby altă dată de tradiţie în baschetul din ţara noastră, “U” Mobitelco – Steaua Bucureşti. Învinşi în ultimele două deplasări, la BC Mureş şi la CSU Asesoft Ploieşti, clujenii revin în faţa propriilor suporteri, aici unde nu au pierdut niciunul din cele patru meciuri disputate în actuala ediţie de campionat.

Fanii echipei “U” Mobitelco sunt aşteptaţi la Sala Sporturilor “Horia Demian” cu câte o jucărie sau cu cărţi, care vor fi ulterior oferite copiilor prezenţi la meci, dar şi Asociaţiei Little People România şi Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie.

Meci de care pe care
Înfruntarea dintre “U” Mobitelco şi Steaua vine într-un moment dificil pentru ambele combatante în LNBM. Atât clujenii cât şi echipa din capitală au contabilizat câte două înfrângeri consecutive în ultimele etape de campionat, gazdele fiind totuşi în avantaj graţie începutului mai bun de sezon.

Cu şapte victorii şi cinci înfrângeri în 12 partide disputate până în prezent, sportivii lui Dorin Pintea ocupă poziţia a 5-a în clasamentul LNBM, cu 19 puncte, iar un succes în faţa Stelei le-ar aduce 21 de puncte şi poziţia secundă în clasament.

“Ne aşteaptă ultimul meci din acest tur, acasă împotriva echipei Steaua Bucureşti, o echipă de tradiţie în campionatul nostru, o echipă care vine după câteva meciuri nereuşite, dar cu ambiţii foarte mari. Nici noi nu am avut cele mai bune evoluţii în ultimele două meciuri aşa că va trebui să demonstrăm că putem trece peste acest moment şi că a fost vorba doar despre două accidente”, a declarat antrenorul clujenilor, Dorin Pintea.

De partea cealaltă, Steaua a adunat cinci victorii şi şase înfrângeri şi este pe locul 10 în clasament cu 16 puncte, poziţie care nu este pe placul conducătorilor echipei din capitală care au ca obiectiv calificarea în play-off-ul campionatului. Ivan Kuburovic, de la “U” Mobitelco, consideră că schimbarea antrenorului de către formaţia vizitatoare poate fi atuul acestora în confruntarea de la Cluj.

“Au schimbat antrenorul şi sunt convins că Steaua îşi doreşte să ajunga în play-off. Sunt sigur că aceste schimbări vor aduce multă energie în echipă şi că vor veni la Cluj decişi să câştige. Asta nu schimbă foarte mult datele problemei pentru noi, trebuie să ne facem jocul nostru şi să câştigă”, a punctat Kuburovic.

Campanie de sărbători
Trecând peste miza partidei oficialii de la “U” Mobitelco au pregătit o serie de surprize suporterilor ce vor fi prezenţi în tribunele Sălii Sporturilor “Horia Demian”. Astfel, fanii sunt invitaţi să vină la acest joc cu câte o jucătie sau cărţi. La partidă vor asista şi toţi juniorii clubului clujean care, alături de baschetbaliştii echipei mari vor împărţi jucăriile colectate celor mai mici susţinători ai formaţiei lui Bobo Pintea.

Celelalte jucării şi cărţile primite de la fani vor fi donate Asociaţiei Little People România şi Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie.

“Pentru că acest meci va avea loc chiar înainte de sărbători dorim să invităm toţi iubitorii de baschet din Cluj să vină la acest meci. Toţi juniorii noştri vor fi prezenţi la sală. Invităm spectatorii să aducă câte o jucărie sau un pachet, pentru a ajuta persoanele devaforizate, în special copii de la Little People şi de la Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie. Proiectul face parte din programul nostru social <Ne Pasă>”, a spus Dorin Pintea.
Meciul dintre “U” Mobitelcşo şi Steaua Bucureşti se va disputa de la ora 19.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu