Baschet/ Le-au tăiat „gazul” pe final. CSM Oradea – Gaz Metan Mediaș 77-76

Foto: Totalbaschet

Baschetbaliștii de la CSM Oradea s-au impus într-unul dintre derby-urile etapei a V-a la baschet, în confruntarea cu Gaz Metan Mediaș de pe teren propriu, scor 77-76 (18-18, 21-23, 15-15, 21-18). Scorul final a fost decis în ultimele două secunde de joc prin reușita fundașului american, Wiliam Franklin.

Cristian Achim a început meciul cu un „cinci” format din Franklin, Dillon, Subotic , Nicoară și Țibârnă în timp ce tehnicianul Mediașului, Marcel Țenter, i-a trimis în teren pe Kemp, Tsiaras, Marojevic, Shiloh, respectiv Mandache.

Partida din Arena „Antonio Alexe” a început într-o notă echilibrată, cele două formații tatonându-se pe întreaga durată a primului sfert. După primele zece minute Oradea și Gaz Metan erau la egalitate, 18-18. Sfertul secund a continuat în același ritm, cu cele două formații foarte active pe faza de atac, dar destul de vulnerabile. În cele din urmă, oaspeții s-au impus în sfertul secund cu un parțial de 23-21, intrând la vestiare cu un ușor avantaj de două puncte, 41-39.

Ambele combatante au revenit de la vestiare cu gândul de a se detașa încet-încet pe tabelă. Însă, situația din teren și de pe tabelă nu a căpătat nicio schimbare semnificativă, actul cu numărul trei terminându-se 17 egal. Astfel, înaintea sfertului decisiv, tabela de marcaj înregistra 58-56 în favoarea baschebaliștilor pregătiți de Marcel Țenter.

Ultimele zece minute din meci se anunțau extrem de interesante. În prima jumătate a sfertului decisiv, lucrurile decurgeau în același mod ca și până atunci, cu un ușor avantaj de partea oaspeților. Cu trei minute și 50 de secunde înainte de final a ieșit la rampă americanul Gazului, Kemp, care cu două reușite de la mare distanță a pus între echipa lui și CSM Oradea un avantaj de șase puncte, 64-70. În aceste circumstanțe, Gaz Metan părea că se îndreaptă spre o victorie prețioasă. Însă, când tabela indica că au mai rămas 1:50 din joc, Markovic din angrenajul Oradei a izbutit un coș cu fault, ducându-și echipa în avantaj, 73-72. „Lupii negri” au reușit din nou să revină la conducerea jocului, însă cu două secunde înainte de ultimul fluier, Wiliam Franklin a înscris coșul victoriei bihorene, scor 77-76.

La finalul unui meci extrem de disputat, amfitrionii au izbutit să-și adjudece victoria cu scorul de 77-76. În urma acestui rezultat, elevii lui Cristian Achim ajung la cea de-a patra victorie din această stagiune, acumulând nouă puncte în clasament. De cealaltă parte, medieșenii au ajuns la un bilanț de trei înfrângeri și două victorii, având șapte puncte.

Cel mai bun om al CSM-ului a fost Titus Nicoară, fostul jucător al Mediașului, care a izbutit un double-double, cu 24 de puncte și 14 recuperări. Nicoară a fost urmat de Franklin 12, Markovic 12, Comagic 10, Dillon 8, Țibârnă 8 și Denison 3. De cealaltă parte, punctele Gazului au fost marcate de Kemp 18, Mandache 16, Tsiaras 15, Shiloh 8, Koch 6, Marojevic 4, Bogavac 3, Dumitru 3, respectiv Dumitrescu 3.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu