Baschet / Joia cea mare pentru Gaz Metan Mediaş

Baschetbaliştii de la Gaz Metan Mediaş sunt decişi să părăsească echipa dacă şefii nu le achită măcar o parte din restanţele financiare

Joi, echipa masculină de baschet Gaz Metan Mediaş ar putea deveni istorie în cazul în care oficialii grupării de pe Târnava Mare şi jucătorii pregătiţi de clujeanul Marcel Ţenter nu vor ajunge la un consens în ceea ce priveşte datoriile clubului către sportivi şi staful tehnic.

Baschetbaliştii medieşeni sunt neplătiţi din luna august, iar joi expiră termenul până la care, conform contractelor, conducerea secţiei ar trebui să achite cel puţin două salarii restante şi plata integrală a chiriilor pentru jucători.

Sportivii sunt decişi să plece
Situaţia grea prin care trece echipa a ajuns la un nefericit “episod 3”. Totul a început în urmă cu exact un an de zile şi a continuat în ianuarie şi în primăvara acestui an când baschetbaliştii au declanşat chiar o grevă din cauza restanţelor financiare.

Conflictul a fost aplanat, iar echipa lui Ţenter a continuat să se pregătească şi chiar a cucerit Cupa României la finalul stagiunii precedente. De data aceasta jucătorii sunt decişi să nu mai cedeze şi şi-au anunţat şefii că vor să părăsească echipa. Mult mai rezervat este tehnicianul Marcel Ţenter care speră într-o rezolvare de ultim moment a situaţiei critice prin care trece echipa sa.

“Este o situaţie extrem de greau dar eu nu pot să fac prea multe în acest sens. Nu pot nici să confirm, nici să infirm planul jucătorilor de a părăsi echipa. Jucătorii au muncit, s-au antrenat bine, rezultatele din FIBA Eurochallnege sunt o dovadă că s-au capacitat şi au depăşit toate aceste neajunsuri dar, este dreptul lor să-şi ceară banii prevăzuţi în contracte. Eu sper că nu se va ajunge atât de departe încât să plece toţi jucătorii. Ar fi păcat de munca noastra, a lor, a tuturor celor care am construit aici acest proiect”, a comentat Ţenter.

Tehnicianul a adăugat că indiferent de ce vor hotărâ jucătorii va organiza, joi, o conferinţă de presă în care va lămuri situaţia de la Mediaş.

Vineri ar trebui să joace la Chiajna
Într-o primă fază, la cererea jucătorilor, reprezentanţii clubului Gaz Metan au solicitat amânarea partidei cu SCM Craiova, din cadrul etapei a X-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, care ar fi trebuit să se joace la finalul săptămânii trecute.

Astfel, meciul a fost reprogramat pentru data de 11 ianuarie însă, în funcţie de ce se va hotărâ în data de 5 decembrie, meciul de vineri (6 decembrie) cu nou promovata Concordia Chiajna, din cadrul etapei a XI-a, ar putea să nu se mai dispute. Dacă jucătorii nu vor primi măcar două salarii din cele patru restante, plus achitarea integrală a banilor pentru chirii, aceştia sunt decişi să nu intre în teren la Chiajna.

Ar fi un final trist al unei echipe care, marţi, a obţinut al treilea succes în FIBA Eurochallnge, scor 82-79 cu BC Kiev şi este forarte aproape de a trece în faza următoare a competiţiei continentale, având nevoie de o victorie în ultimele două partide din competiţia europeană intercluburi.

Dacă în Europa medieşenii stau bine, nu acelaşi lucru se poate spune despre întrecerea internă în care Gaz Metan a obţinut doar trei victorii în nouă partide disputate şi ocupă poziţia a XII-a în clasament, cu un total de 12 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu