Baschet Feminin/ ”U” Cluj, în căutarea primei victorii din această stagiune

Foto: Dan Bodea

Baschetbalistele de la Universitatea Cluj vor primi miercuri, 23 octombrie, începând cu ora 16.00, vizita celor de la Olimpia CSU Brașov, într-un meci din cadrul etapei a patra a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

În primele trei etape ale sezonului curent, elevele lui Florin Covaciu nu au izbutit să obțină nicio victorie, fiind învinse pe rând de ICIM Arad, Rapid București, respectiv CSM Oradea.

Adversarele clujencelor de miercuri, Olimpia Brașov, au un bilanț de două înfrângeri și o victorie. Baschetbalistele pregătite de Dan Calancea au pierdut în primele două runde jucate împotriva celor de la BC Alexandria și CSM Satu Mare. Victoria a venit în etapa precedentă, în partida disputată pe teren propriu împotriva formației Phoenix Galaţi, scor 81-72.

În ultimele 12 întâlniri dintre Universitatea Cluj și Olimpia Brașov, sportivele de pe malul Someșului Mic s-au impus de opt ori, în timp ce alb-albastrele și-au adjudecat victoria în patru dintre partide.

Din punct de vedere statistic, meciul din „Horia Demian” se anunță unul destul de echilibrat. 35% este procentajul la aruncările de două puncte a clujencelor, față de 39% al sportivelor de sub Tâmpa.  De asemenea, la aruncările de la distanță, gazdele de astăzi au 23.6%, iar brașovencele 23.9%. Echilibrul statistic se regăsește și la capitolul recuperărilor, acolo unde „studentele” au o medie de 43 de mingi recuperate pe meci, față de 40 câte au alb-albastrele.

Partida va fi arbitrată de către Andrada Csender și Alin Dragoș, iar comisar din partea Federației Române de baschet va fi Zoltan Kosa.

 

[stextbox id=”custom” caption=”Etapa a IV-a a LNBF “]ICIM Arad – CSM Târgoviște
BC Alexandria – U Craiova
Rapid București – CSU Alba Iulia
CSM Satu Mare – Nova Vita Târgu Mureş
CSM Oradea – BCM Danzio Timișoara
Phoenix Galaţi – Sepsi Sfântu Gheorghe
Universitatea Cluj-Napoca – Olimpia CSU Braşov[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu