Baschet feminin / Sătmărencele au pierdut şi la Galaţi

Andreea Orosz (la minge) a fost şi în meciul de la Galaţi cea mai bună marcatoare a sătmărencelor

CSM Satu Mare a pierdut şi în deplasarea de la Galaţi după ce în etapa precedentă a capotat fără drept de apel în faţa celor de la CSM Târgovişte. În confruntarea disputată aseară, în Sala Polivalentă “Dunărea”, Phoenix Galaţi a dispus, scor 74-69, de CSM Satu Mare. În urma acestui rezultat gălăţencele au făcut rocada în clasament cu “roş albele” şi ocupă locul şase în LNBF.

Dacă din deplasarea de la Târgovişte nu ne făceam nici o iluzie că se poate scoate un rezultat pozitiv speram măcar ca în meciul cu Phoenix Galaţi lucrurile să stea altfel. N-a fost aşa deoarece elevele lui Florin Nini au dat o replică puternică sătmărencelor, provocându-le a patra înfrângere stagională.

CSM Satu Mare a început timorat partida fapt speculat prompt de gazde, care conduceau după primul sfert cu 18-14.Următoarele zece minute  Orosz şi compania echilibrează meciul şi reuşesc să se impună cu 19-16 iar gazdele aveau doar un punct diferenţă la pauza mar. Sfertul trei va fi însă unul dezastruos pentru gruparea pregătită de Peter Eles, sătmărencele fiind „smotocite” bine de cele de la Phoenix, care se impun cu 24-11. Avansul luat pe tabelă a fost hotărâtor pentru soarta partidei chiar dacă baschetbalistele de la CSM au iniţiat o cursă de urmărire disperată, şi au câştigat ultimul sfert cu 25-16.

Andreea Orosz a fost şi de data aceasta „capul limpede” al echipei de pe Someş, reuşind 22 de puncte şi 5 recuperări. Şi americanca Tabyta Wampler şi-a confirmat valoare după ce a realizat un double-double cu 19 puncte marcate şi 11 recuperări.

De la gazde, Cherise Daniel a făcut diferenţa, americanca reuşind să marcheze 27 de puncte şi 5 recuperări. A impresionat şi Earnesia Wiliams cu cele 17 puncte marcate şi 13(!) recuperări.

Phoenix Galaţi: C Daniel 25 puncte, E. Wiliams 17, A. Ionescu 9, B.Alaiba 5, F.Ardeleanu 4.

CSM Satu Mare: A.Orosz 22 puncte, K.Hope 19, T Wampler 19, E.Laza 7, M.Ivan 2.

În etapa următoare, a 9-a, CSM Satu Mare va juca pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, meci programat pe 23 noiembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu