Baschet/ Deplasare ușoară pentru ”U” BT Mobitelco la Concordia Chiajna

La cei 35 de ani ai săi, Branko Cuic are evoluții din ce în ce mai bine în tricoul alb-negru/ Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la ”U” BT Mobitelco vor juca sâmbătă, 12 octombrie, în deplasare, pe terenul nou-promovatei Concordia Chiajna, într-un meci din cadrul etapei a treia a LNBM. Startul partidei se va da începând cu ora 17.00.

Gazdele de sâmbătă au pierdut în primele două etape, însă, aceștia au arătat destul de mult curaj în joc. În prima etapă, ilfovenii au cedat greu pe teren propriu în fața Energiei Rovinari, scor 93-99, iar în runda secundă au pierdut în deplasarea de la Timișoara, 78-98 cu BC-ul din localitate.

De cealaltă parte, ardelenii s-au impus în etapa trecută în meciul jucat pe malul Someșului Mic împotriva Energiei din Rovinari, scor 99-85. În etapa de debut a noii stagiuni a Ligii Naționale de Baschet Masculin alb-negri au fost învinși în Bihor de sportivii de la CSM Oradea cu 68-76.

Confruntarea de sâmbătă va fi prima dintre cele două grupări, dat fiind faptul că formația din Chiajna este la prima participare pe prima scenă a baschetului românesc.

Sportivii pregătiți de Vladimir Lucic vor avea o misiune grea în fața clujenilor, în special împotriva trio-ului format din Lalovic, Cuic și Hargrove. Cei trei sportivi de peste hotare au făcut un meci foarte bun în etapa precedentă, împreună, marcând 63 de puncte din totalul de 99.

Ilfovenii au doi jucători pe prima poziție la două dintre categoriile de statistici. Vasile Ștefan a marcat în primele două etape cele mai multe puncte dintre jucătorii din prima ligă, 56 la număr, cu o medie de 28 de puncte pe meci. Aleksandar Vuletic are 39 de recuperări în două partide, cu o medie 19.5 pe meci. De asemenea, cei doi sportivi se poziționează pe primele două poziții la eficiență. Vuletic cu un total de 62, în timp ce Ștefan cu 47.

Tot la capitolul eficiență, după cei doi baschetbaliști se află sârbul Clujului, Branko Cuic, cu un total de 44. Branko a distribuit cele mai multe pase decisive în primele două partide ale sezonului, 13 la număr, la egalitate cu Nemanja Maric de la Oradea. De asemenea, fundașul „studenților” este al doilea după Vuletic la totalul de recuperări, având 23.

Cei trei arbitrii ai întâlnirii de sâmbătă vor fi Nicolae Dragoş, Răşogă Şerban și Stan Dragoş, în timp ce comisar din partea Federației Române de baschet va fi Daneţiu Nicolae.

Distribuie:

Postaţi un comentariu