Baschet/ CSM U Oradea – CSM Satu Mare, întâlnire în devansul primei etape

Partida CSM U Oradea - CSM Satu Mare se joacă în devansul primei etape a LNBF, care a debutat sâmbătă

Noua ediţie de campionat  în LNBF a debutat încă de sâmbătă însă din cauză că sala “Antonio Alexe” din Oradea era ocupată cu alte evenimente, partida dintre CSM U Oradea şi CSM Satu Mare a fost devansată pentru marţi 8 octombtrie.

Dacă pentru sătmărence acesta este primul meci oficial al sezonului, orădencele în schimb au jucat două manşe ale turului I din Cupa Românei, pierdute la scor în faţa celor de la BCM Danzio Timişoara (23-99 şi 24-113).

Întărite peste noapte cu patru americance echipa de pe Crişul Repede îşi doreşte să de-a o replică cât mai bună semifinalistei din sezonul trecut.În mod sigur că venirea lui Shauna Ashford (extremă), L’Oreal Price( extremă), Ceciley Johnson (pivot) şi Alexia Adams (fundaş) vor aduce un plus de valoare în echipa antrenată de Adriana Niculescu.

În tabăra cealaltă, Peter Eles după ce a colaborat cu diverşi antrenori din postură de manager are ocazia să debuteze cu o victorie din postură de antrenor principal de pe banca CSM-ului.

“Fetele sunt nerăbdătoare să înceapă meciurile oficiale chiar dacă săptămâna trecută cinci dintre ele s-au răcit cobză şi au trebuit să facă tratamente cu antibiotice. Am văzut că cei din Oradea s-au întărit pe ultima sută cu patru americance, despre care sincer nu ştiu prea multe, însă cam tot ce vine de peste ocean are valoare. Noi mergem la victorie şi nu cred că vom avea probleme dacă ne vom face jocul nostru. Nu voi cădea însă în capcana rezultatelor echipei orădene din Cupa României, când au pierdut la scor în faţa celor de la Nova Vita Târgu Mureş, deoarece atunci ele au jucat doar cu junioarele şi desigur fără aportul americancelor. Pentru noi este foarte important să debutăm cu o victorie deoarece lucrul acesta le va da un moral excelent fetelor pentru meciurile următoare” ne-a declarat Eles.

Mai mult ca sigur că partida de marţi va fi una specială pentru Mihaela Adi, pivotul echipei sătmărene urmând să întâlnească în chiar prima etapă formaţia la care a evoluat sezonul trecut.

CSM Satu Mare se va deplasa spre Oradea, mâine la prânz, iar partida este programată să se desfăşoare  în Sala “Antonio Alexe” de la ora 18.00.

 

Fără surprize în prima etapă a LNBF

Sâmbătă a debutat ediţia 2013-2014 în Liga Naţională de Baschet Feminin însă prima etapă nu a oferit  nici o mare supriză. Ar fi totuşi de menţionat faptul că trei echipe, care sunt şi principalele candidate la titlu au reuşit să atingă sau chiar să treacă graniţa celor 100 de puncte. Astfel CSU Alba Iulia a câştigat, fără emoţii, în faţa celor de la BCM Danzio Timişoara, scor 100-37, CSM Târgovişte a trecut en fanfare de Nova Vita Târgu Mureş, scor 111-28 iar Sepsi Sfântu Ghoerghe a spulberat pe SCM Craiova cu 125-43.

Rezutate LNBF – Etapa 1

CSM Târgovişte – Nova Vita 111-28

Danzio Timişoara – CSU Alba Iulia 37-100

Sepsi Sfântu Gh. – U. Craiova 125-43

U. Cluj-Napoca – ICIM Arad 51-77

CSU Braşov – BC Alexandria 54-65

Phoenix Galaţi – Rapid Bucureşti 70-80

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu