Baschet/ Clujenii câștigă în Oltenia după o repriză de prelungiri. SCM Craiova – ”U” BT Mobitelco 86-87

Branko Cuic a marcat 23 de puncte și a recuperat 15 mingi în partida câștigată de echipa sa în fața Craiovei/ Foto: Dan Bodea

Echipa de baschet masculin ”U” BT Mobitelco s-a impus în etapa a VI-a în fața celor de la SCM Craiova, chiar în fieful acestora, cu scorul de 87-86 (17-13, 16-24, 24-16, 19-19, 13-12), la finalul unui meci care a avut nevoie de o repriză de prelungiri. La sfârșitul timpului regulamentar, tabela din arena craioveană înregistra 74-74.

Andelko Mandic a început partida împotriva Clujului cu un „prim cinci” format din Sokk, Maric, Seals, Bureau și Topchov, în timp ce Dorin Pintea i-a trimis pe parchet pe Medvedj, Cuic, Kuburovic, Silvășan, respectiv Lalovic.

Primele cinci minute ale confruntării din Sala Polivalentă din Craiova au fost extrem de echilibrate. Craiova și Clujul au mers cap la cap, oaspeții având un ușor avantaj, 10-9. Cu un Branko Cuic motivat, ardelenii au pus până la finalul primului act o diferență de patru puncte între ei și adversari, scor 17-13.

Amfitrionii au început mult mai bine actul secund, izbutind la un moment dat un „run” de 7-0. Astfel, cu cinci minute înainte de pauza mare, tabela înregistra 25-24 în favoarea oltenilor. Jocul colectiv foarte bun al sportivilor pregătiți de Andelko Mandic, dar și degringolada din cele două faze de joc ale oaspeților, au făcut ca SCM-ul din Craiova să realizeze în sfertul cu numărul doi un parțial de 26-14, intrând la vestiare cu 39-31.

Alb-negrii au revenit de la vestiare hotărâți să remonteze avantajul doljenilor. Cu o sincronizare mult mai eficace în defensivă și cu aportul adus pe faza de atac de americanii Sparks și Hargrove, gruparea de pe malul Someșului Mic a restabilit egalitatea cu trei minute înainte de sfârșitul sfertului trei, scor 51-51. Câte patru puncte a marcat fiecare echipă până la finalul celor zece minute. Astfel, înaintea debutului actului decisiv, cele două combatante se aflau la egalitate, 55-55.

”U” BT Mobitelco a pornit ca din tun în ultimul sfert, reușind după două minute să marcheze șapte puncte succesive fără ca să primească vreunul (55-62). Alb-albaștrii au pornit în urmărirea oaspeților, izbutind să restabilească egalitatea la 67 cu trei minute înaintea ultimului fluier. Cele două formații au continuat în același ritm, astfel că la finalul celor 40 de minute, scorul era 74-74.

Fără LeVar Seals și Branko Cuic pe teren, aceștia fiind eliminați, repriza suplimentară se anunța una incendiară. Jocul dintre Cluj și Craiova s-a scurs în aceeași notă echilibrată, consemnată pe tot parcursul jocului. Cu toate acestea câștig de cauză au avut baschetbaliștii de la ”U” BT Mobitelco care și-au adjudecat partida cu 87-86. Pe parcursul reprizei de prelungiri au mai ieșit de pe teren din cauza celor cinci greșeli personale și Dzambic de la Craiova, respectiv Medvedj de la ardeleni.

Branko Cuic a făcut un meci excelent împotriva celor de la SCM, reușind un double-double cu 23 de puncte și 15 recuperări. Restul punctelor victoriei clujene au fost înscrise de  Silvășan 19, Kuburovic 14, Sparks 12, Hargrove 10, Lalovic 8 și Baciu 1. De cealaltă parte, din tabăra gazdelor, Travis Bureau a terminat și el cu double-double, 20 de puncte și 13 recuperări, acesta fiind urmat de  Maric 17, Seals 15, Sokk 14, Dzambic 11, Popescu 6, Căpușan 2, respectiv Mocanu 1.

„Este o victorie foarte importantă pentru noi, o victorie muncită și vreau să îi felicit pe toți băieții pentru modul cum au luptat în această seară. Am demonstrat că am depășit »complexul Craiova«, că suntem pe drumul cel bun și în ceea ce privește omogenitatea și atitudinea pe teren. Am evoluat destul de bine și în apărare, ceea ce mă bucură”, a declarat Dorin Pintea la finalul partidei pentru site-ul oficial al clubului clujean.

În urma acestei victorii, echipa din „Horia Demian” urcă pe locul patru în clasament, acumulând zece puncte, cu un bilanț de patru victorii și două înfrângeri. De cealaltă parte, Craiova este a noua din LNBM, cu trei victorii și trei înfrângeri.

În etapa cu numărul VII, ”U” BT Mobitelco primește vizita celor de la Gaz Metan Mediaș, în timp ce oltenii se deplasează la Sibiu pentru duelul cu CSU.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. hiena says:

    cu un calm incredibil pe banca de rezerve,bobo pintea incepe sa devina un mare antrenor,putini sunt care au un clam linistit pe banca de rezerve,acolo foarte multi antrenori se consuma la maxim si se epuizeaza,o victorie mare pt baieti de la U CLUJ,BRAVO SI NE VEDEM LA MECIUL CU MEDIAS !!!!!!!

Postaţi un comentariu