Baschet/ Al treilea duel dintre ”U” BT Mobitelco și SCM Craiova din acest început de sezon

Josh Sparks, cel mai bun om la recuperări din tabăra Clujului/ Foto: Dan Bodea

Formația de baschet masculin ”U” BT Mobitelco se deplasează în acest sfârșit de săptămână la Craiova pentru duelul cu SCM-ul din localitate. Meciul contează pentru etapa a VI-a a din LNBM și se va juca duminică, 3 noiembrie, începând cu ora 20.00, fiind transmis în direct de către postul Digi Sport.

Întâlnirea de duminică va fi a treia din acest sezon competițional, a patra din 2013 și a 13-a de la promovarea oltenilor în prima ligă, mai precis din anul 2008. În tot acest timp ardelenii și-au adjudecat nouă confruntări, cu șase mai mult decât alb-albaștri. După cum specificam adineaori, disputa de duminică este a treia din sezonul 2013-2014. Primele două s-au consemnat în prima fază a Cupei României, acolo unde clujenii au avut câștig de cauză, trecând de adversarii lor cu 161-152 la general.

„Va fi un meci foarte greu, intens. I-am bătut în Cupa României, la noi acasă și i-am eliminat din competiție și probabil vor să se răzbune pentru această eliminare. Sperăm să facem un joc bun și să câștigăm. Probabil vor veni mulți fani la sală să îi susțină, dar suntem pregătiți”, a spus Cătălin Baciu, pivotul Clujului, pentru site-ul oficial al clubului.

După cinci runde scurse din actuala stagiune, ”U” BT Mobitelco și SCM-ul lui Andelko Mandic se află la egalitate în clasament, ambele cu câte opt puncte acumulate și un bilanț de trei victorii și două înfrângeri. În etapa anterioară elevii pregătiți de Dorin Pintea au trecut pe teren propriu de Timba Timișoara, scor 87-63, în timp ce doljenii au cedat pe terenul rivalilor din județul Gorj, Energia Rovinari, cu scorul de 76-85.

Pentru alb-negri va fi o deplasare cu adevărat dificilă având în vedere faptul că oltenii au orgoliul rănit după eliminarea din Cupa României, după înfrângerea din etapa trecută. De asemenea, pe lângă duelul de pe parchet, gruparea de pe Someș va fi nevoită să țină piept și tribunei Craiovene. În cele trei meciuri disputate acasă de către SCM, aceștia au strâns în medie 2.333 de spectatori la sală, fiind pe primul loc la acest capitol.

„Am avut toată săptămâna probleme de sănătate cu unii jucători și nu prea am putut să ne antrenăm în condiții normale, dar pentru meciul de la Craiova jucătorii care vor intra în teren vor da totul pentru acest meci”, a adăugat tehnicianul Clujului, Dorin Pintea.

Pe lângă duelul care se va da la distanță între cei doi tehnicieni, Dorin Pintea, respectiv Andelko Mandic, partida de duminică va oferi încă cel puțin trei dueluri interesante. În primul rând, Josh Sparks este cel mai bun recuperator din tabăra ardelenilor, cu o medie 6.8 pe meci, în timp ce, din angrenajul craiovenilor, Travis Bureau are o medie de 8.6 mingi prinse la panou pe meci. De asemenea, cele două combatante sunt pe primele două locuri la capitolul recuperărilor, doljenii având o medie de 40.6, față de 40 cât au „studenții”, totul în cinci meciuri disputate.

Un alt duel interesant se va da între fostul jucător al grupării de pe malul Someșului, actualmente la Craiova, LeVar Seals, respectiv extrema oaspeților de duminică, Ivan Kuburovic. Cei doi sportivi sunt cei mai buni marcatori din angrenajul echipelor la care evoluează, americanul având o medie de 17 puncte pe meci, iar Kuburovic 16.4. Branko Cuic și Rade Dzambic, conducătorii de joc a celor două combatante se vor bate la capitolul paselor decisive, primul distribuind în medie 6.3 pase decisive, timp în care Dzambic are 5.8.

„Meciul cu Clujul este unul foarte greu. Ardelenii sunt o echipă serioasă și vor veni să lupte la Craiova”, a declarat și Andelko Mandic, conform baschetcraiova.ro.

Încleștarea dintre ”U” BT Mobitelco și SCM Craiova va fi condusă de trio-ul format din Marius Ciulin, Alin Faur și Alexandru Anica, iar comisar din partea FRB va fi Ion Olaru.

Distribuie:

Postaţi un comentariu