Baschet / Al doilea ”come back” n-a fost cu noroc

Baschetbaliștii de la ”U” BT au ”păcătuit” constant sub panou și au pierdut al patrulea meci consecutiv în LNBM, 57-64 cu Steaua

”U” BT continuă serie rezultatelor negative în Liga națională de Bacshet Masculin (LNBM). În meciul disputat contra Stelei, în cadrul etapei a VII-a, clujenii au înregistrat al patrulea eșec consecutiv (57-64) și al 5-lea în acest tur de sezon regulat. Revenirea lui Marcel Țenter pe bancat tehnică, al doilea mandat pentru fostul internațional, nu a adus și schimbarea de atitudine a baschetbaliștilor de la ”U” BT.

Jocul a fost mai degrabă timid, cu vădite semne de teamă în tabăra ardelenilor, fără strălucire. Doar răbufnirile lui Lalovic au mai salvat impresia artistică a clujenilor. Steaua a avut un debut de meci mai bun și a știut să țină de rezultat până la finalul sferturlui întâi, terminat de oaspeți în avantaj, scor 14-15.

Nici sfertul doi nu s-a ridicat la așteptările publicului clujean, devenit tot mai pretențios grație ambițiilor și obiectivelor anunțate de conducătorii clubului. La pauza mare s-a intrat la scorul de 27-27, ceea ce indică un ușor reviriment a băieșilor lui Marcel Țenter, departe totuși de posibilități. La pauză Marcel Țenter a încercat să schimbe ceva, dar revenirea pe parchetul Săli Polivalente a arătat o echipă clujeană ”speriată” de ideea obținerii unui rezultat bun în confruntarea cu Steaua, altă dată derby-ul campionatului.

Nici gazdele, nici oaspeții nu au reușit să se desprindă decisiv pe tabelă, cu un plus totuși de partea roș-albaștrilor care, la fel ca și după primul act, au terminat în avantaj pe tabela de scor (44-45) sfertul trei. În asfârșit, emoțiile s-au risipit definitiv pentru clujeni în ultimul act. Bucureștenii au sițit momentul de derută a ardelenilor și au punctat în momente cheie ale partidei. De partea cealaltă doar cel amintit mai devreme, Boris Lalovic a dat senzația că este în meci și, grație reușitelor diferența de scor s-a menținut la un ecart decent după ultimul fluier, scor 57-64.

Lalovic a fost cel mai bun jucător al ”U” BT Cluj, cu 14 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. De la oaspeți s-au remarcat Pankracje Barac autor a 17 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări, dar și Goran Ikonic cu 16 punvcte, 7 recuperări și două pase decisive. După 7 etape ”U” BT se situează pe locul 8 în LNBM, ultima care asigură prezența în play-off, cu 9 puncte.

„Greşim nepermis de mult de la aruncări libere, adică tocmai în momentele care pot fi decisive, critice. Din păcate în jocul echipei se resimte o stare de nesiguranţă, de teamă. Am reuşit totuşi un joc bun pe faza de apărare, dar e mult, foarte mult de muncă la mentalul jucătorilor, ei trebuie să-şi recapete încrederea. La fel, e mult de muncă la finalizare, trebuie să fim mai eficienţi şi atunci lucrurile vor reveni la normal”, a declarat Marcel ţenter, la primul său meci pe banca clujeană, după o absenţă de doi ani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu