Baraj CM / Pumnii strânşi pentru România

Ciprian Marica este fotbalistul de care se leagă marile speranţe ale României pentru calificarea la Cupa Mondială din Brazilia

Vineri echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, în deplasare, reprezentativa similară a Greciei, în manşa tur a barajului de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, de anul viitor. Meciul este programat de la ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu.

„Tricolori” ofensivi
Selecţionerul Victor Piţurcă ar putea începe meciul de vineri seară contra Greciei cu o echipă extrem de ofensivă, în care aproape sigur se vor regăsi Alexandru Maxim, cel mai în formă jucător român al momentului, cu nu mai puţin de nouă pase decisive în Bundesliga, Bogdan Stancu, autor a patru goluri în ultimele trei etape în Turcia şi Cristian Tănase, cel mai „fantezist” jucător al Stelei.

Dacă Maxim şi Tănase au rolul de a fi servanţi pentru singurul atacant de careu, Marica, poziţionarea lui Bogdan Stancu în postura de vârf retras are rolul de a surprinde apărarea elenă, prin apariţiile în faţa porţii din linia a doua. De asemenea, o altă surpriză cu care Piţurca ar putea să-şi surprindă omologul de pe banca tehnică a Greciei, ar putea fi apariţia în repriza secundă, în atactul naţionalei noastre, a lui Marius Niculae.

În poarta României va fi Tătăruşanu, refăcut complet după  ce la începutul săptămânii acuza dureri acute în zona lombară. Odată cu revenirea lui Tătăruşanu, Victor Piţurcă l-a lăsat în ţară pe Silviu Lung junior.

Dacă în apărare nu apare nicio surpriză, pe faza de închidere de la mijlocul terenului, selecţionerul Piţurcă va alege perechea lui Bourceanu, dintre clujeanul Cociş şi Lazăr, acesta din urmă putând fi preferat ca titular tocmai pentru că evoluează în campionatul Greciei, la PAOK Salonic.

Samaras şi-a revenit „miraculos”
Mijlocaşul echipei Celtic Glasgow şi una dintre vedetele echipei naţionale a Greciei, Georgios Samaras, este anunţat de jurnaliştii greci în formaţia de start deşi, luni s-a pregătit separat, iar şedinţa de antrenament de marţi nu a putut să o ducă până la final.

„Samaras va juca în mod cert, nu există nicio îndoială în acest sens”, sciu ziarele din Grecia. „Scoţianul”, alături de Salpingidis şi Mitroglou, vor forma tridentul ofensiv al selecţionerului Fernando Santos. Mijlocaşul „tricolor” Costin Lazăr este de părere că pericolul cel mai mare îl reprezintă Mitroglou.

„Îl cunosc foarte bine, este un atacant percutant, oportunist, care marchează ori de câte ori i se dau ocazii. A marcat şi două şi trei goluri într-un meci. De la el vine principalul pericol”, l-a analizat Lazăr pe atacantul reprezentativei Greciei.

Şi Victor Piţurcă a explicat cum vede el confruntarea cu elenii. „Dacă vom fi disciplinaţi şi vom închide culoarele lor de pătrundere, dacă nu le vom da oportunităţi să tragă de la distanţă şi dacă vom reuşi să-i ţinem la distanţă de poarta noastră, nu ar trebui să luăm gol. Pe faza de atac ştiu că putem să ne reăm ocazii bune de a marca, Marica este un vârf puternic, iar Maxim, Stancu şi Tănase sunt jucători în formă bună, care pot produce deranj în careul advers prin apariţii din bandă şi linia a doua”, a explicat selecţionerul Victor Piţurcă.

Manşa secundă din barajul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor se va disputa la data de 19 noiembrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.
Formaţia probabilă România
Tătăruşanu – Măţel, Goian, Gardoş, Raţ – Lazăr, Bourceanu – Maxim, Stancu, Cristian Tănase – Marica.

Formaţie probabilă Grecia
Karnezis – Torosidis, Papasthopoulos, Siovas, Holebas – Katsouranis, Maniatis – Salpingidis, Tziolis, Samaras – Mitroglou.

Distribuie:

Postaţi un comentariu