Băimărenii, pe podium la Naţionalele de culturism şi fitness

Cristina Conţiu, locul 3 şi medalie de bronz la bikini fitness / Foto: Ovidiu Sebastian

Bistriţa a găzduit, la finalul săptămânii trecute, Campionatul Naţional de Culturism, Fitness, Bodyfitness, Bodybuilding Clasic şi Bikini, pentru seniori, senioare şi perechi. La această competiţie au luat parte 18 sportivi din Baia Mare, de la Clubul Sportiv Municipal şi Gold Stars, care au reuşit să cucerească numeroase medalii.

Clubul Sportiv Municipal Baia Mare a participat la concurs cu un lot de 11 sportivi, însoţiţi de antrenorii Maria şi Iosif Szabo, care au obţinut 6 medalii, una de aur, două de argint şi trei de bronz. Cristian Grad (culturism 90 kg) a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi a cucerit titlul de campion naţional. Medalii de argint au obţinut Rebeca Gîţ (fitness +163 cm) şi Cătălin Pricop (bodybuilding classic 171 cm), iar medaliile de bronz au fost cucerite de Ofelia Oşan (fitness +163 cm), Cristina Conţiu (bikini fitness +168 cm) şi Bianca Petran (bodyfitness).

Cei 7 sportivi băimăreni de la Gold Stars au obţinut, la rândul lor, cinci medalii, dintre care trei de aur, prin Cristina Mnerie (fitness +163), ea câştigând şi concursul de Open, Alexandra Oiegaş (bodyfitness 168) şi Anca Şomcutean (bikini +168 cm). În cea de a doua zi de concurs, Petru Moja (culturism 65 kg) a câştigat medalia de bronz, iar Măgurean Valentin (culturism 90 kg) a cucerit argintul.
La Naţionalele de la Bistriţa au participat circa 200 de sportivi din întreaga ţară, seniori, dar şi cei mai buni juniori, care au confirmat la rândul lor la Campionatul Naţional destinal categoriei lor de vârstă, ce s-a desfăşurat la Slobozia.

Naţionalele de la Bistriţa reprezintă un bun examen înaintea unor competiţii internaţionale foarte importante, la care sportivii băimăreni vor participa în această toamnă. Este vorba despre Campionatul European de copii, de la Budapesta, din 5 octombrie, dar şi de Campionatul Mondial de Juniori, din Mongolia, ce este programa în perioada 24-26 octombrie. Tot în toamnă, va avea loc şi Cupa României, la Mediaş.

Distribuie:

Postaţi un comentariu