Automobilism / Un campion mondial va lua startul în Transilvania Rally

Ediţia din acest an a Transilvania Rally se va desfăşura în perioada 20-21 iunie, iar la startul competiţiei se vor alinia aproximativ 50 de echipaje. Între piloţii care îşi vor disputa întâietatea se numără şi experimentatul Manfred Stohl, fost campion mondial în P-WRC și multiplu campion național în Austria. Sthol va alerga pe un Subaru Impreza N14.

Transilvania Rally 2014 este a patra etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop al României şi are o lungime totală de 461 km, dintre care 123 km împărțiți în 12 probe speciale. Organizatorul evenimentului, Marco Tempestini speră ca numărul maşinilor ce se vor alinia la start să treacă de cifra de 50, pentru a oferi publicului un spectacol cât mai atractiv.

În plan personal Tempestini a adăugat că îşi doreşte clasări cât mai bune ale echipajelor Napoca rally Academy. „Este raliul de casă, un raliu frumos şi totodată o cursă specială pentru noi. Traseul este extrem de complex și ne dorim o clasare cât mai aproape de podiumul general”, a punctat Tempestini. La ediţia din acest an a competiţiei vor lua startul şi câteva maşini de epocă.

„Până acum s-au înscris şase astfel de maşini. Ideea mi se pare excelentă pentru că fa fiecare etapă internațională aceste mașini sunt un punct de atracție suplimentar și sper ca participarea lor să devină o tradiție și la Cluj”, a declarat fostul campion naţional Bogdan Marișca. Un alt punct de atracţie este proba specială de la Polus Center, la care în mod constant participă foarte mulţi spectatori.

În plus, 2014 aduce nu mai puţin de alte patru probe noi. „Transilvania Rally este o competiție concepută special pentru public. Anul acesta avem patru probe speciale complet noi, foarte tehnice pentru piloți și foarte interesante pentru public”, a adăugat Tempestini.

Distribuie:

Postaţi un comentariu