Automobilism / România ar putea avea o echipă în Formula 1

Stomatologul Colin Kolles, născut la Timişoara, dar stabilit în vestul Europei, ar putea manageria prima echipă românească de Formula 1, Forza Rossa

Forza Rossa este cea mai nouă echipă care a solicitat Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) un loc pe grila Campionatului Mondial de Formula 1. Cererea oficialilor aceste noi echipe este analizată de forul internaţional şi urmează să dea un răspuns în următoarele zile, conform unui comunicat al FIA.

În luna decembrie 2013, FIA a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Marele Circ, iar primul team acceptat a fost Haas Formula, patronată de omul de afaceri american Gene Has. Potrivit site-ului oficial al Formulei 1, alte candidaturi “de înalt standard” au fost primite de FIA, iar o potenţială echipă, având numele Forza Rossa, este într-un proces de investigaţii suplimentare.

FIA, care are sediul la Paris, nu a precizat din ce ţară este Forza Rossa, însă AFP a scris că echipa Forza Rossa are origini române. “O altă candidatură, de origine română, botezată Forza Rossa, este în curs de examinare de către FIA”, se arată în articolul publicat de agenţia de presă amintită.

Noua echipă ar putea avea legătură cu Forza Rossa, unicul importator Ferrari pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Începând cu 2011, firma este şi reprezentant exclusiv al mărcii britanice Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac. Potrivit unor informaţii vehiculate de presa internaţională, echipa română ar urma să fie condusă de Colin Kolles, născut la Timişoara, cu numele de Călin Colesnic, de profesie medic stomatolog, care a fost manager al echipelor Jordan, Midland, Spyker, Force India şi HRT.

Distribuie:

Postaţi un comentariu