Auto / Performanţă mondială pentru NRA

Juniorul echipei Napoca Rally Academy (NRA), Simone Tempestini, a terminat Raliul Germaniei pe poziţia a cincea şi a urcat în clasamentul mondial general pe locul 6, cu două etape înaintea finalului actualului sezon. Alături de navigatorul Dorin Pulpea, cel mai tânăr component al NRA a avut o evoluţie constantă în întrecerea pe asfalt din Germania, iar obiectivul, acela de a parcurge cât mai mulţi kilometri şi de a termina competiţia, a fost atins.

Echipajul clujean a alergat pe o maşină Citroen DS3 R3 şi în ciuda asfaltului alunecos au rulat fără să-şi asume riscuri şi au încheiat Raliul pe poziţia a 5-a în Junior WRC, campionatul mondial destinat juniorilor. „Am crescut ritmul de la o probă la alta și am adunat experiență importantă pentru viitor, ceea ce a fost și obiectivul nostru. A fost o etapă foarte dificilă și a trebuit să rămânem concentrați până la final pentru că era foarte ușor să faci o greșeală aici. Sunt mulțumit de rezultat și voi continua pregătirea pentru a-mi atinge obiectivul în Junior WRC, acela de a mă lupta anul viitor pentru titlu”, a spus Simone Tempestini, pentru site-ul oficial al NRA.

După Raliul Germaniei, Tempestini junior şi Dorin Pulpea au acumulat 28 de puncte în Junior WRC și ocupă poziția a șasea, iar în clasamentul pe națiuni România este pe locul 5. „Mai sunt două etape în Junior WRC anul acesta – Raliul Franței (3 – 5 octombrie) și Raliul Marii Britanii (13 – 16 noiembrie) și voi încercă să adun cât mai multe puncte posibil, dar în primul rând am nevoie de cât mai mulți kilometri parcurși în etapele din mondial pentru a avea o experiență pe care să mă bazez în sezonul viitor”, a adăugat Simone Tempestini.

Pentru echipajul Napoca Rally Academy următoarea provocare este Barum Czech Rally Zlin, etapă din Campionatul European de Raliuri unde va concura tot cu modelul Citroen DS3 R3 ca parte a pregătirii pentru Junior WRC.

Distribuie:

Postaţi un comentariu