Aur și argint la Grand Slam-ul de la Baku

Monica Ungureanu, Andreea Chițu și Corina Căprioriu au adunat puncte importante în cursa de calificare la JO de la Rio de Janeiro 2016 / Foto: site oradejudo.ro

Monica Ungureanu, Corina Căprioriu și Andreea Chițu au adunat puncte importante în cursa de calificare la JO de la Rio de Janeiro 2016.

Premieră pentru judo-ul românesc. Pentru prima dată în istoria participării la concursurile de Grand Slam (cele mai importante concursuri de tip Grand Prix, organizate de Federeația Internațională de Judo), trei judoka din România au cucerit medalii din cele mai strălucitoare la concursul de la Baku. Două de aur, prin Monica Ungureanu (categoria 48 kg) și Corina Căprioriu (categoria 57 kg), ambele legitimate la „U” CSM Cluj – Dinamo și una de argint, prin Andreea Chițu (categoria 52 kg), de la CSA Steaua București.

Cele trei sportive pregătite la lotul olimpic de la Cluj de antrenorul emerit, Florin Bercean, au fost recompensate cu premii în bani, dar și cu puncte (500 – Ungureanu și Căprioriu, 300 puncte – Chițu), cu care și-au consolidat pozițiile fruntașe în topul categoriilor de greutate la care concurează. Dacă pentru Andreea Chițu, numărul 2 mondial la categoria 52 kg și pentru Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică en titre la categoria 57 kg, rezultatele sunt oarecum așteptate, surpriza a venit din partea Monicăi Elena Ungureanu, care s-a impus cu victorii pe linie la categoria 48 kg, unde a învins-o în finală pe marea favorită, unguroaica Csernoviczki Eva, multiplă medaliată la campionatele europene, mondiale și Jocurile Olimpice.

Este primul succes internațional important pentru Ungureanu, după medaliile argint și bronz cucerite la CE de juniori din 2006 și 2007. Foarte aproape de o medalie a fost și Loredana Ohâi, de la „U” CSM Cluj, care însă, din cauza unei accidentări, nu a mai luptat în finala pentru medalia de bronz la categoria 57 kg.

Distribuie:

Postaţi un comentariu