Au câștigat meciul, şi-au pierdut căpitanul

Ionuţ Pop nu va juca în play-off-ul SuperLigii

Victorie cu punct bonus pentru rugby-iștii de la CSM Ştiinţa Baia Mare, în penultima etapă a SuperLigii, care s-au impus cu 45-18 (24-3) în faţa grupării CSM Bucureşti. Succesul maramureșenilor a fost umbrit de accidentarea căpitanul Ionuţ Pop, acesta suferind o leziune în chiar debutul partidei. Diagnosticul – fractură de claviculă. Pop va avea umărul imobilizat timp de 4 săptămâni, iar mai apoi va trece printr-o perioadă de recuperare, fiind puţin probabil să mai joace în acest sezon.

 

Meciul a început cu 2 eseuri ale gazdelor, Ciuntu (min. 10) şi Van Heerden (min. 15), reuşind să culce balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor. Clarke a transformat unul dintre eseuri, iar tabela arăta scorul de 12-0. În minutul 17, Onofrei a transformat o lovitură de pedeapsă, înscriind singurele 3 puncte ale oaspeţilor din această primă repriză. Băimărenii au mai punctat cu un eseu, marcat de Diniş şi transformat de Clarke, în timp ce rugbiştii din capitală s-au întrecut în ratări, Onofrei şi Ispir „reuşind” să irosească nu mai puţin de 4 penalităţi. La pauză, „zimbrii” conduceau cu 24-3.

 

În partea a doua, Morrel, Ciuntu şi Cătună au fost „artizanii” altor 3 încercări pentru băimăreni, toate transformate de Clarke. Oaspeţii au punctat dintr-o lovitură de pedeapsă (Onofrei), iar mai apoi prin eseurile lui Conache şi Ispir (unul singur transformat). Partida s-a încheiat cu scorul de 45-18. În ultima etapă a sezonului regulat, CSM Ştiinţa Baia Mare va evolua sâmbătă, 27 iulie, pe teren propriu, în compania echipei Dinamo Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu