Atletism/ Răzor şi Belgyan au dus România în finala mondială la Moscova

Atletele Bianca Răzor şi Sanda Belgyan, ambele din Cluj, au dus România în finala mondială de şatfetă 4x400, ocupând locul 7

Atletele Sanda Belgyan şi Bianca Răzor au adus calificarea ştafetei României în finala de la Campionatele Mondiale de Atletism de la Moscova, în proba de 4×400 metri plat. Ştafeta feminină a  României, alcătuită din Alina Andreea Panainte, Adelina Pastor, Sanda Belgyan şi Bianca Răzor, va lua startul, sâmbătă de la ora 18.30, în finala probei, după ce a obţinut timpul de 3’29″62, în calificări. Atletele noastre au ocupat locul 3 în cea de a treia serie semifinală.

 

Primul schimb, cu Panainte la start, a fost aproape ratat, sportiva predând ştafeta ultima. Pastor a recuperat excelent şi a dus România pe poziţia a 4-a. Au intrat în cursă clujencele Sanda Belgyan şi Bianca Răzor. Sportiva legitimată la CS Universitatea Cluj, Sanda Belgyan, a alergat foarte bine şi a lansat-o pe Răzor pentru ultimul tur de pistă. Mezina delegaţiei României a făcut şi de această dată o cursă uriaşă, reuşind pe ultima sută de metri un sprint impresionant, care a asigurat României calificarea în finala mondială a probei.

 

Şi Marian Oprea va reprezenta România în finalele de la Moscova. Acesta va sări în ultimul act al competiţiei, în proba de tripluslat, programată duminică, de la 15.45. Oprea obţinut în calificări 16.91 m, rezultat care îl plasează pe poziţia a 7-a în finala de duminică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu