Atletism / Marian Oprea a terminat la patrulea la triplusalt

Marian Oprea s-a calificat cu prima performanţă în finala mondială de triplusalt, dar a terminat concursul abia pe poziţia a patra

Singurul atlet român calificat într-o finală la Capionatele Mondiale (CM) de atletism indor de la Sopot, săritorul de triplusalt Marian Oprea a terminat întrecerea pe poziţia a patra, după ce în calificări obţinuse cea mai bună performanţă a competiţiei.

În finală Oprea a sărit 17, 21 m, dar rezultatul său nu a fost suficient pentru a termina pe podiumul mondial. Ultima medalie câştigată de Marian Oprea datează din 2010, când a obţinut bronzul la Campionatele Europene de sală de la Paris, cu performanţa de 17.62 metri.

La ediţia din 2012 a CM de sală, Oprea s-a clasat al 11-lea, ratând calificarea în finală. La Sopot, Oprea a avut un uşor avantaj după prima serie de încercări pe care a terminat-o în frunte, cu 17, 02 m. Începând cu a doua rundă de sărituri adversarii românului au realizat performanţe din ce în ce mai bune iar în final s-a impus rusul Lyukman Adams, cu o săritură de 17, 33 m.

Medalia de argint i-a revenit cubanezului Ernesto Reve care a atins şi el lungimea de 17, 33 m, dar media generală a fost mai slabă, iar pe treapta a III-a a podiumului s-a situat un alt cubanez, Pedro Pichardo, cu 17, 24 m. La ediţia din acest a a CM ceilalţi componenţi ai delegaţiei României – Mihai Donişan, la săritură în înălţime, Anca Heltne, la aruncarea greutăţii, ştafeta feminină de 4X400 metri şi Ionuţ Zăizan la 1.500 metri au ratat prezenţa în finalele probelor.

Postaţi un comentariu