Atletism / Bianca Răzor și-a păstrat coroana continentală

Bianca Răzor (foto, în centru) a cucerit titlul european de tineret în proba de 400 metri plat şi a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) / Foto: Dan Bodea

Atleta Bianca Răzor a cucerit, sâmbătă, la Tallinn un nou titlu european în proba de 400 metri plat, în cadrul campionatelor continentale rezervate sportivilor sub 23 de ani (tineret). Clujeanca a alergat finala probei în 51’31”, ceea ce reprezintă un nou record al campionatelor europene. Totodată, timpul în care a fost cronometrată clujeanca (51’31”) reprezintă un nou record personal dar și îndeplinirea baremului de participare la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor – acesta fiind de 52’00” secunde.

În vârstă de numai 21 de ani, Bianca Răzor s-a impus la Tallinn în fața Ekaterinei Renjina don Rusia (51’51”) şi a polonezei Patricja Wyciszkiewicz (51’63”), și și-a păstrat titlul continental cucerit în 2011, pe pista stadionului din capitala Estoniei, la Campionatele Europene de juniori. Legitimată în prezent la Steaua București, atleta născută în Cluj-Napoca are deja un palmares impresionant, cu medalie de argint (la 400 m) şi de bronz (ştafetă) la prima ediţie, din 2010, a Jocurilor Olimpice pentru tineret de la Singapore, un bronz la CM de juniori de la Moncton (Canada), în 2010, şi un o medalie de argint la CE de juniori din 2013, de la Rieti (Italia).

La Campionatele Europene de atletism pentru tineret, de la Tallinn, România a cucerit 3 medalii, din care două de aur, prin Bianca Răzor şi Alin Alexandru Firfirică (la aruncarea discului), şi una de argint, obţinută de Elena Panţuroiu, la triplusalt.

Distribuie:

Postaţi un comentariu