Atletism / Bianca Răzor, cursă fantastică la mondiale

Bianca Răzor s-a calificat în semifinalele Campionatelor Mondiale de atletism, cu al doilea rezultat în proba de 400 metri plat / Foto: Dan Bodea

Atleta clujeană Bianca Răzor a făcut o cursă extraordinară în calificări la Campionatele Mondiale de Atletism de la Beijing. Sportiva a luat startul în seria a 5-a în proba de 400 metri plat şi a oprit acele cronometrului la 50, 37 s, îmbunătățindu-și recordul personal cu 94 de sutimi de secundă.

Precedentul personal best al Biancăi era 51, 31 s. Răzor a câștigat, luni, seria din care a făcut parte și a obținut calificarea în semifinalele întrecerii, care vor avea loc marți. De altfel, performanța Biancăi este a doua cea mai bună în calificări, în acest moment atleta din Cluj fiind cotată cu șanse reale la câștigarea unei medalii.

Anul acesta Bianca Răzor a îndeplinit baremul de calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio, iar în urmă cu o lună de zile s-a încununat campioană a Europei Under 23 și campioană balcanică, în aceași probă de 400 metri plat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu