Analiză / Tamaș, lovitură de imagine sau țeapă?

Gabriel Tamas (foto, in tricou cu dungi) ar putea fi noul lider din teren al CFR-ului

Achiziția lui Gabriel Tamaș de către CFR Cluj nu are cum să nu nască o serie de întrebări. Prima, și poate cea mai firească, de ce să aduci un fotbalist care ”joacă” mai mult în cluburile de manele, decât pe terenul de fotbal și să-l mai și plătești cu 30.000 de euro pentru fiecare lună pe care o ”va petrece” la Cluj? Cu atât mai mult cu cât, chiar Gabi a declarat că CFR e doar o haltă, în așteptarea unei oferte de afară.

A doua ar fi: cine iese din schema de joc a antrenorului Petre Grigoraș? Tercând peste viața extrasportivă, udată din belșug, Tamaș este un fotbalist valoros, cu un joc viguros, inteligent, care i-a adus de-a lungul anilor peste 50 de selecții la echipa națională și o serie de contracte la cluburi unul și unul: Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre sau WBA.

Cum pe Cadu nu-l scoate din echipă nici finanțatorul Paszkany, oricâte gafe ar face, rămân în joc de glezne, prin eliminare, Rada și Piccolo. Ionuț (Rada n.a.) nu mai are constanța din perioada Rapid, iar Piccolo a declarat în repetate rânduri că s-ar întoarce în Italia, lângă familia lui.

Există și varianta ca niciunul dintre ei să nu fie lăsați să plece, context în care putem vorbi despre renașterea ambițiilor europene ale șefilor din Gruia, iar jocul din ultimul meci, în care CFR a zdrobit Oțelul (7-2), le cam dă dreptul să spere. În plus Tamaș poate juca foarte bine și în fața apărării, poziție în care a fost folosit și în Anglia. Oricare ar fi variantele CFR a dat o lovitură de imagine, după o serie întreagă de transferuri ratate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu